SAM aplinkraštis ir instrukcijos dėl sveikatos priežiūros paslaugų teikimo ir receptinių vaistinių preparatų išrašymo Ukrainos piliečiams

2022-03-16


Nuoroda: LR SAM aplinkraštis


Mieli kolegos, kviečiame susipažinti su SAM paruošta informacija, kaip turi būti teikiamos ir dokumentuojamos asmens sveikatos priežiūros paslaugos Ukrainos piliečiams, pasitraukusiems iš Ukrainos į Lietuvos Respubliką dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje. Taip pat dalinamės paruoštomis instrukcijomis, kaip išrašyti vaistus Ukrainos piliečiams.

Ukrainos piliečiams bus apmokamos visų receptinių (receptinių – ir kompensuojamų ir nekompensuojamų) vaistų, kurie išrašomi teikiant Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro 2022 m. kovo 1 d. įsakyme Nr. 1V-149 „Dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų užtikrinimo nepaprastosios padėties galiojimo laikotarpiu“ (toliau – VRM įsakymas Nr. 1V-149) nustatytas paslaugas išlaidos iš valstybės biudžeto lėšų.

Visais atvejais rašomas e-receptas. Išimtiniais, Receptų rašymo taisyklėse, patvirtintose LR sveikatos apsaugos ministro 2002 m. kovo 8 d. įsakymu Nr. 112 numatytais atvejais rašomas popierinis receptas.

Rašant popierinį receptą, asmens sveikatos priežiūros specialistas išrašydamas narkotinius ar psichotropinius vaistus turi užpildyti 2 formos popierinį recepto blanką. Jei išrašomas narkotinis ar psichotropinis vaistinis preparatas 2 formos popieriniame recepto blanke, papildomai 3 formos (išimties atvejams) recepto blanko išrašyti nereikia. 2 formos popierinio recepto blanką asmens sveikatos priežiūros specialistas pildo taisyklių nustatyta tvarka, papildomai blanko skiltyje „adresas arba ambulatorinės kortelės numeris“ nurodomas ESI numeris.


Instrukcija asmens sveikatos priežiūros įstaigoms

Peržvelkite instrukciją. Elektroninės sveikatos paslaugų ir bendradarbiavimo infrastruktūros informacinėje sistemoje Ukrainos piliečių, pasitraukusių iš Ukrainos dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje, atpažinimas visais atvejais turi būti vykdomas pagal jiems Migracijos departamento registracijos centre suteiktą elektroninės sveikatos istorijos kodą ESI (šios instrukcijos priede galite susipažinti su išduodamos registracijos kortelės pavyzdžiu). Dokumentuojant klinikinę informaciją ypač svarbu užtikrinti, kad visa informacija būtų įrašoma į tą pačią paciento sveikatos istoriją.

Nuoroda: instrukcija asmens sveikatos priežiūros įstaigoms


Instrukcija gydytojams

Peržvelkite instrukciją. Šiame dokumente rasite paaiškinimą, kaip pildyti 3 formos (išimties atvejams) popierinio recepto blanką bei 2 formos popierinio recepto blanką.

Nuoroda: instrukcija gydytojams


Instrukcija, kai nėra registracijos kortelės

Peržvelkite instrukciją. Šiame dokumente asmens sveikatos priežiūros įstaigoms ir vaistinėms pateiktas paaiškinimas, kaip atlikti Ukrainos piliečių, pasitraukusių iš Ukrainos dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje, atpažinimą e. sveikatoje, kai jie negali pateikti savo ESI kodo.

Nuoroda: instrukcija, kai nėra registracijos kortelės



Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“