Mokslinė praktinė konferencija „Teismo psichiatrijos ir teismo psichologijos aktualijos 2022: emociniai ir nuotaikos sutrikimai – diagnostika ir įvertinimas“

2022-08-19


Rugsėjo 15-16 dienomis
Vilniuje, „Hilton Garden Inn Vilnius City Centre“ viešbučio konferencijų centre
Gedimino pr. 44B (peržvelkite žemėlapyje)


Organizatorių kontaktai:

El. paštas: konferencija@eventas.lt
Tel. nr.: +370 686 44483


Konferencijos programa | Elektroninė registracija



Mieli kolegos, kviečiame dalyvauti Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos kartu su Lietuvos psichiatrų asociacija bei Respublikine Vilniaus psichiatrijos ligonine organizuojamoje mokslinėje praktinėje konferencijoje „Teismo psichiatrijos, teismo psichologijos aktualijos 2022: emociniai ir nuotaikos sutrikimai – diagnostika ir įvertinimas“, kuri įvyks 2022 m. rugsėjo 15–16 dienomis „Hilton Garden Inn Vilnius City Centre“ viešbučio konferencijų centre, adresu: Gedimino pr. 44B, Vilnius.

Pastarieji metai yra susiję su visam pasauliui reikšmingais ir kiekvieną emociškai paliečiančiais įvykiais – COVID-19 pandemija ir Rusijos invazija į Ukrainą. Šioje konferencijoje aptarsime įvairius emocinius ir nuotaikos sutrikimus, matomus bendrojoje psichiatrijoje bei teismo psichiatrijoje. Kviečiame dalyvauti kolegas psichiatrus, psichologus ir tikimės, kad konferencija pasitarnaus vaisingiems mainams profesinėje srityje bei suteiks galimybę aptarti problemas, diagnostikos ir gydymo uždavinius, iškylančius šiuo sudėtingu laiku.

Konferencijoje dalyvaus svečias iš Estijos – Talino universiteto profesorius Kristjan Kask, kuris skaitys pranešimą apie emocinius ir nuotaikos sutrikimus karo Ukrainoje ir COVID-19 pandemijos santykyje.

Konferencijoje sutiko dalyvauti Latvijos psichiatrų asociacijos prezidentas prof. Maris Taube, kuris skaitys pranešimą apie nuotaikos sutrikimų diagnostiką ir gydymą Latvijoje. Pranešimus, skirtus teismo psichiatriniams aspektams, pristatys kiti svečiai iš Latvijos, Rygos psichiatrijos ir priklausomybių centro –Raitis Eglītis, Anita Apsite, Aleksandra Konevnina, Ingrida Cera, Pavel Yakimovich ir Arturs Blekte.

Pasikartojančios gydytojų suicidų istorijos paskatino kalbėti apie gydytojų patiriamą stresą darbe. Apie gydytojų psichiatrų patiriamą emocinę įtampą darbe ir perdegimo sindromą pranešimą parengė Lietuvos psichiatrų asociacijos prezidentė Ramunė Mazaliauskienė, prof. Arūnas Germanavičius ir Vaiva Martinkienė.

Konferencijoje pranešimus, skirtus sudėtingų atvejų diagnostikai ir teismo psichiatrinio įvertinimo klausimams, pristatys VTPT prie SAM teismo ekspertai.

Maloniai kviečiame dalyvauti kasmetinėje tarptautinėje konferencijoje, kurioje turėsime galimybę ne tik išklausyti įdomių pranešimų, bet ir pabendrauti bei diskusijų metu aptarti aktualius klausimus.

Labai laukiame Jūsų konferencijoje.

Pagarbiai
Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos teismo psichiatrė ekspertė, laikinai vykdanti direktorės funkcijas
Vaiva Martinkienė



Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“