Mokslinis tyrimas „Sveikatos priežiūros specialistų patiriamas profesinis stresas, profesinis išsekimas ir savižudybių rizika“

2021-12-16


Tyrimo anketa


Mieli kolegos, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos katedros ir Vilniaus universiteto Psichotraumatologijos centro mokslininkai atlieka mokslinį tyrimą: „Sveikatos priežiūros specialistų patiriamas profesinis stresas, profesinis išsekimas ir savižudybių rizika“. Tyrimo tikslas yra įvertinti profesinio streso, perdegimo bei kitų galimų psichologinių sunkumų paplitimą tarp Lietuvos sveikatos priežiūros specialistų.

Šis tyrimas yra skirtas Lietuvoje dirbantiems visų sričių ir specialybių medicinos darbuotojams teikiantiems sveikatos priežiūros paslaugas (gydytojams, slaugos darbuotojams ir kitiems specialistams). Šia anketa yra siekiama įvertinti bendrą sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų psichologinę savijautą, o ne įvertinti atskiras Lietuvos įstaigas, todėl jokia kontaktinė, identifikacinė informaciją apie darbuotoją ar jo darbovietę nėra renkama. Anonimiškumas ir konfidencialumas yra garantuojamas tyrėjų. Prieigą prie Jūsų duomenų turės tik tyrėjai. Tyrimo platforma atitinka Europos sąjungos duomenų apsaugos reglamentą. Duomenys bus tvarkomi ir saugomi remiantis Lietuvos respublikos Asmens Duomenų Apsaugos įstatymu ir Vilniaus universiteto dokumentų saugojimo ir tvarkymo dokumentais.

Pildydami anketą užtruksite apie 5 – 7 minutes. Dalyvavimas tyrime yra savanoriškas ir laisvas, iš jo pasitraukti galite bet kuriuo tyrimo metu. Tyrimui atlikti yra gautas Vilniaus regioninio bioetikos komiteto leidimas (Nr.2021/5-1350-826). Tyrimo rezultatai bus naudojami rengiant mokslines publikacijas ir praktines rekomendacijas.

Norėdami užpildyti tyrimo anketą, spauskite šią nuorodą – tyrimo anketa.

Jeigu turite klausimų dėl dalyvavimo tyrime, prašome susisiekti:

Pagrindinis tyrėjas, Povilas Kavaliauskas
El. p. povilas.kavaliauskas@mf.vu.lt


Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“