Psichikos sveikatos specialistų, savanorių ir kitų darbuotojų, teikiančių pagalbą karo traumą patyrusiems pabėgėliams Lietuvoje, antrinio trauminio streso patyrimo tyrimas

2023-05-15


Tyrimo anketa


Mieli kolegos, Vilniaus universiteto tyrėjų komanda atlieka įvairių sričių specialistų ir savanorių, dirbančių su karo traumą patyrusiais ir nuo karo baisumo pabėgusiais žmonėmis, savijautos ir galimo antrinio traumavimo patyrimo tyrimą. Tyrimu siekiama nustatyti specialistų ir savanorių patiriamą stresą, įveiką ir sąsajas su savijauta, dirbant su žmonėmis, pabėgusiais nuo karo (tai gali būti nuo karo Ukrainoje pabėgę žmonės, taip pat į Lietuvą bėgantys nuo karo Sirijoje, Afganistane ar kitose šalyse).

Nors anketoje bus pateikta keletas klausimynų, kurių pildymas vidutiniškai gali užtrukti apie 30-40 minučių, iš tiesų Jūs šias minutes skirsite savirefleksijai ir galėsite įsivertinti savo patirtis ir tai, kiek rūpinatės savimi bei kokiose srityse daugiausiai atliepiate savo poreikius. Tuo pačiu galėsite pasisemti idėjų, kaip dar po Jūsų reikšmingo profesinio darbo ar savanorystės galėtumėte pasirūpinti savimi fiziškai, psichologiškai, emociškai, dvasiškai, kaip galėtumėte pasirūpinti savo profesiniais poreikiais ir atgauti kitiems skiriamus resursus. Taip pat pasidalinę savo patirtimi prisidėsite prie mokslinių publikacijų ir praktinių rekomendacijų rengimo. Jūsų pagalba leis suprasti, ką iš tiesų reiškia dirbti su pabėgėliais, patyrusiais karo traumą ir kitus sunkumus.

Nuoroda į anketą

Keli techniniai niuansai: rekomenduojame anketą pildyti naudojantis kompiuteriu. Taip pat siūlome pasiplanuoti savo laiką ir atsidarius anketą ją pabaigti pildyti vienu prisėdimu neišjungiant kompiuterio/ telefono ar lango, kuriame atsiversite šią anketą (gali būti, jog duomenys neišsisaugos, jei nebūsite prisijungę prie savo Google paskyros).

 

Būtume dėkingi, jei pasidalintumėte šia informacija su tais, kurie teikė psichologinę, humanitarinę ar kitą pagalbą nuo karo nukentėjusiems asmenims ir kuriems ši informacija būtų aktuali.

Pagarbiai

Vilniaus universiteto tyrėjų komanda
Momina Khalid, Laura Povilaitytė ir Ema Paškevičiūtė (vadovaujama doc. dr. Neringos Grigutytės)

ATStyrimas@gmail.com


Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti
Prev Next
Liepa 2023
Pi. A. T. K. Pe. Š. Sk.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Sekite naujienas: „Facebook“