In memoriam gydytojui psichiatrui Dariui Tamašauskui

2022-11-15



Mieli kolegos, su giliu liūdėsiu pranešame, jog 2022 m. m. lapkričio 6 d. netekome ilgamečio LPA Klaipėdos krašto nario, gydytojo psichiatro, teismo psichiatro eskeprto Dariaus Tamašausko.

Dvi datos: gimimo (1967-11-06) ir mirties (2022-11-06), kuriose telpa visas jo gyvenimas, matuojamas ne tik metais, bet ir įvykiais. Čia telpa vidurinė mokykla gimtojoje Plungėje, studijos Kauno medicinos universitete, du jau suaugę vaikai, kuriuos jis nuoširdžiai mylėjo, žvejyba ir darbas, darbas, darbas. Darbas Klaipėdos psichiatrijos ligoninėje, darbas Klaipėdos psichikos sveikatos centre ir „Nefridos“ klinikoje. Ir svarbiausia jo darbinė veikla – Klaipėdos teismo psichiatrijos skyriuje, kuriam jis atidavė ketvirtį amžiaus. Darius Tamašauskas reikšmingai prisidėjo prie Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos kūrimo ir Lietuvos teismo psichiatrijos mokslo ir praktikos formavimo.

LPA Klaipėdos filialo pirmininkė Stefa Naujokienė nuo Klaipėdos krašto kolegų perduoda nuoširdžią užuojautą visiems, kas pažinojo Darių Tamašauską. Labai liūdna, kad tenka atsisveikinti su draugu ir bendradarbiu jam esant pačiame jėgų žydėjime…

Kolegos prisimena, jog velionis buvo kūrybingas, novatoriškas, nestandartinio mąstymo, turintis gerą humoro jausmą, įžvalgus. Mums Tavęs trūksta, Dariau – bičiuli, kolega, bendradarbi…

Reiškiame nuoširdžią užuojautą velionio giminaičiams, draugams ir kolegoms. Telieka gydytojas Darius Tamašauskas mūsų atmintyje.

Lietuvos psichiatrų asociacijos bendruomenė




Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“