Atnaujinta Valproatų mokomoji medžiaga

2022-07-13


Vadovas sveikatos priežiūros specialistams

Valproatų vartojimo sutikimo forma

Pacientės vadovas | Pacientės kortelė (nesikeitė)


Mieli kolegos, siunčiame susipažinimui įmonės „Swixx Biopharma“ atnaujintą mokomąją medžiagą gydytojams ir pacientams, vartojantiems valproatą.

Tai yra informacija apie riziką, susijusią su valproato (Depakine®, Depakine Chrono®, Depakine Chronosphere®, Valproate sodium Sandoz®, Convulex®, Convulex Retard®) vartojimu pacientėms moterims ir nėščioms moterims.

Mokomosios medžiagos keitimas yra susijęs variacija dėl valproato vartojimo nėštumo laikotarpiu galimai sukeliamų įgimtų akių formavimosi ydų ir sunkių įgimtų formavimosi ydų rizika vaikams, kurių motinoms nėštumo laikotarpiu buvo taikoma politerapija vaistiniais preparatais nuo epilepsijos, kai vartota ir valproato.

Sveikatos priežiūros specialistams skirta medžiaga apie rizikos mažinimą:

Pacientams skirta medžiaga apie rizikos mažinimą:

Visą medžiagą apie rizikos mažinimą taip pat galite rasti Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos tinklalapyje. Taip pat ši medžiaga yra skelbiama QR kodo, esančio PIL, internetiniame puslapyje (https://qr.valproataiiras.lt/lt-LT/).

Valproato terapinės indikacijos

  • Epilepsijos, pasireiškiančios generalizuotais (toniniais-kloniniais, absansais, miokloniniais, atoniniais) ar (ir) židininiais priepuoliais, gydymas.
  • Manijos epizodų, sergant bipoliniu afektiniu sutrikimu, gydymas, kai ličio vaistiniai preparatai yra netoleruojami arba yra jų vartojimo kontraindikacijų. Pasibaigus manijos epizodui, galima apsvarstyti, ar gydymą tęsti pacientams, kurie reagavo į natrio valproatą ir valpro rūgštį ūmių manijos epizodų metu.

Pateiktos informacijos autorystė: „Swixx Biopharma“



Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“