Ukrainos ligoninėms pagalba teikiama vaistais ir medicinos pagalbos priemonėmis

2022-04-21


Iškalbingas kolegų sutikimas.


Vilniaus miesto psichikos sveikatos centras (VMPSC) reikšdamas palaikymą Ukrainai parengė didelę vaistų ir medicinos pagalbos priemonių siuntą ir ją jau pristatė kolegoms. VMPSC pasirengęs ir toliau inicijuoti paramą Ukrainai ir dalintis savo turimais ištekliais.

Dirbti Rytų Ukrainoje pradėjome 2015-aisiais, praėjus nepilniems metams nuo karo pradžios. Bendradarbiavimas aktyviai vyko iki pandemijos, lankėmės daugelyje psichiatrijos ir kito profilio ligoninių Donecko, Luhansko, Chersono, Zaporožės ir kitose Rytų bei Pietų Ukrainos srityse, mūsų įstaigoje stažavosi kolegos iš šių ligoninių. Prasidėjus karo veiksmams, nedelsdami vėl suaktyvinome ryšius. Vilniaus miesto psichikos sveikatos centras skyrė daugiau kaip 10 tūkst. eurų ir gavę visus reikamus leidimus bei surinkę labdarą iš kitų organizacijų, suformavome didelę vaistų ir medicinos pagalbos priemonių siuntą, pakrovėme į mikroautobusą ir išvežėme į Ukrainą, – pasakoja Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro vadovas Martynas Marcinkevičius.

Ligoninės susiduria su labai dideliu vaistų trūkumu, nes nutrūkęs tiekimas, ypač reikalingi psichotropiniai vaistai ekstrinėms būsenoms gydyti. Šį kartą mūsų parama buvo skirta Krivoj Rogo psichiatrijos ligoninei ir regionui, kuris dar neokupuotas. Deja, dalis mūsų partnerių Donecko, Luhansko, Chersono regionuose – okupuoti, kai kurios ligoninės (Slaviansko, Krematorsko ir kt. ) evakuotos.

Ir toliau palaikome ryšius su kolegomis iš Ukrainos, jaučiame jų dėkingumą, suvokiame pagalbos būtinumą ir neketiname sustoti.

Esame ir vėl paruošę didelę vaistų ir medikamentinių priemonių siuntą, kuri netrukus bus išsiųsta.


Peržvelkite išdidintas nuotraukas paspaudę ant paveikslėlių.

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti
Prev Next
Gegužė 2022
Pi. A. T. K. Pe. Š. Sk.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Sekite naujienas: „Facebook“