VLK raštas dėl paslaugų apmokėjimo užsieniečiams, pasitraukusiems iš Ukrainos dėl karo

2022-03-04


Peržvelkite VLK dokumentą


Mieli kolegos, Valstybinė ligonių kasa informuoja, kad asmens sveikatos priežiūros paslaugų užtikrinimo nepaprastosios padėties galiojimo laikotarpiu asmens sveikatos priežiūros įstaigoms, sudariusioms sutartis su teritorinėmis ligonių kasomis, apmokamos paslaugos, suteiktos užsieniečiams, pasitraukusiems iš Ukrainos dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje, pateikusiems asmenį identifikuojantį dokumentą.

Duomenys apie užsieniečiams suteiktas paslaugas įrašomi į asmens ambulatorinio ir (ar) stacionarinio gydymo apskaitos kortelę (formą Nr. 025/a-LK arba formą Nr. 066/a-LK) privalomojo sveikatos draudimo informacinėje sistemoje „Sveidra“.

Peržvelkite VLK išpaltintą raštą, kuriame rasite informacijos apie tai, kaip pildyti kortelę.

Kilus klausimams dėl užsieniečio privalomojo sveikatos draudimo galiojimo statuso (jei užsienietis yra registruotas Lietuvos Respublikos draudžiamųjų privalomuoju sveikatos draudimu registre (pvz. įsidarbino arba jau dirba Lietuvoje; pateikė prašymą suteikti prieglobstį Lietuvoje) ir jam suteiktas Draudžiamojo identifikacinis kodas (DIK), kreipkitės į VLK Draudžiamųjų registro skyriaus vedėją Nataliją Jelenskienę natalija.jelenskiene@vlk.lt, dėl IS Sveidra duomenų tvarkymo – į VLK Informacinių sistemų skyriaus vyriausiąjį specialistą Augustą Venslavičių augustas.venslavicius@vlk.lt, dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų apmokėjimo klausimų – į VLK Paslaugų ekspertizės ir kontrolės skyriaus vedėją Daivą Berūkštienę daiva.berukstiene@vlk.lt arba skyriaus patarėją Žydrūnę Baigienę zydrune.baigiene@vlk.lt.



Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“