Nuoširdžiai sveikiname LPA Vilniaus krašto filialo pirmininką prof. dr. Sergejų Andruškevičių!

2022-02-04


Mieli kolegos, nuoširdžiai sveikiname LPA Vilniaus krašto filialo pirmininką prof. dr. Sergejų Andruškevičių, kuris nuo vasario 1 d. pradeda eiti profesoriaus pareigas Mykolo Romerio universiteto Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto Psichologijos institute. Be galo džiaugiamės, kad mūsų bendruomenė pasipildė dar vienu profesoriumi!


Prof. dr. Sergejus Andruškevičius yra VšĮ Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės skyriaus vedėjas bei šios ligoninės sveikatos apsaugos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas.

Taip pat norime pranešti, jog balandžio mėnesį pasirodys prof. dr. Sergejaus Andruškevičiaus monografija „Depresijos (klinika, chronobiologija, gydymas)“. Išsamus solidžios 440 psl. apimties mokslinis darbas šiuo metu jau recenzentų rankose. Beje, profesoriaus planuose yra dar viena panašios apimties ir jau pradėta rašyti monografija pavadinimu „Šizofrenija (psichopatologija, klinika, gydymas)“.

Prof. dr. Sergejus Andruškevičius yra paskelbęs virš 80 mokslinių straipsnių, jis yra mokslinių žurnalų „Medicinos mokslai“ ir „Sveikatos mokslai“ redakcinių kolegijų narys. 2007 m. recenzavo K. Dapšio monografiją „Smegenotyros metodai“ (Vilniaus universiteto leidykla 2007, 142 p.). 2005 – 2007 metais profesorius kaip pagrindinis tyrėjas dalyvavo tarptautiniame projekte „CONSTATRE: Risperdal Consta Trial of Relapse Prevention and Effectiveness“ (stadija: III b–IV); protokolas: RIS-SCH-3001. Šis tyrimas buvo atliekamas Valstybiniame psichikos sveikatos centre. 2001 m. Sergejus Andruškevičius gavo atradimo patentą N 216144 už depresijų gydymo antidepresantais efektyvumo prognozavimo metodą.

Reiškiame pagarbą ir džiaugiamės, kad profesorius nepamiršta mūsų bendruomenės ir aktyviai dalyvauja LPA veikloje, pirmininkauja didžiausiam asociacijos filialui ir yra surengęs bei prisidėjęs rengiant daugybę svarbių LPA konferencijų.

Dėkojame, Profesoriau, jog esate su mumis bei linkime jums ir toliau išlaikyti stiprią mokslinę bei profesinę kryptį, ir viliamės, jog savo motyvuojančiu pavyzdžiu Jūs paskatinsite kitus mūsų narius taip pat prisidėti prie psichiatrijos mokslų plėtojimo.


Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“