Ankstyvos priklausomybės nuo alkoholio diagnostikos ir ambulatorinio gydymo mokymai

2022-01-26


Elektroninė registracija


BĮ Respublikinis priklausomybės ligų centras, įgyvendindamas ES struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamą projektą Nr. 08.4.2-ESFA-V-621-01-0001 „Integruotų priklausomybės ligų gydymo paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimas“, kartu su UAB „Eurointegracijos projektai“ organizuoja 8 val. trukmės nuotolinius „Ankstyva priklausomybės nuo alkoholio diagnostika ir ambulatorinis gydymas“ mokymus.

Mokymo tikslas: formuoti gydytojų psichiatrų ir gydytojų vaikų paauglių psichiatrų, dirbančių ambulatoriškai pirminėje ir antrinėje sveikatos priežiūroje vieningą, mokslu grįstą požiūrį į darbą su pacientais, turinčiais sveikatos sutrikimų dėl alkoholio vartojimo, padidinti gydytojų kompetenciją teikti pacientų lūkesčius ir poreikius atitinkančias, kokybiškas ambulatorinio gydymo paslaugas.

Programos paskirtis: tobulinimo programa skirta gydytojams psichiatrams, gydytojams vaikų ir paauglių psichiatrams teikiantiems ambulatorinio gydymo paslaugas pirminiame ir antriniame lygyje.

Mokymais siekiama padidinti gydytojų psichiatrų, gydytojų vaikų ir paauglių psichiatrų kompetenciją šiose srityse:

  1. Suformuoti įgūdžius naudotis alkoholio vartojimo įpročių patikros instrumentais (AUDIT, AUDIT-C) tikslu nustatyti rizikingą vartojimą ir atlikti trumpąją intervenciją.
  2. Suformuoti įgūdžius skirti ir vertinti sveikatos sutrikimų, susijusių su alkoholio vartojimu, laboratorinius biologinius žymenis.
  3. Aptarti paciento, turinčio sveikatos sutrikimų dėl alkoholio vartojimo, klinikinės būklės įvertinimą ir diagnozės nustatymą.
  4. Pristatyti paciento, turinčio psichikos ir elgesio sutrikimų dėl alkoholio vartojimo, konsultavimo modelius, aptarti jų praktinio įgyvendinimą ir gydymo plano sudarymo praktiką.
  5. Rekomenduoti moksliškai pagrįstą ambulatorinio alkoholinės abstinencijos būklės gydymą.
  6. Pristatyti vaistus, skirtus ambulatoriniam priklausomybės nuo alkoholio gydymui ir atkryčių profilaktikai.
  7. Rekomenduoti moksliškai pagrįstus gretutinių sutrikimų, esant priklausomybei nuo alkoholio, diagnostiką ir gydymą.

Gydytojai psichiatrai, gydytojai vaikų ir paauglių psichiatrai teikiantys ambulatorinio gydymo paslaugas pirminiame ir antriniame lygyje kviečiami dalyvauti aukščiau minimuose mokymuose.

Dalyviams bus išduodami kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai. Dalyvavimas mokymuose yra nemokamas.

Mokymai vyks vasario–kovo mėn. Į mokymus prašome registruotis paspaudus ar nukopijavus šią nuorodą ir pasirinkus pageidaujamą mokymų dieną (vietų skaičius ribotas): elektroninė registracija į nuotolinius mokymus.

Nuorodą į nuotolinius mokymus gaus tik užsiregistravę dalyviai.

Kilus klausimams, maloniai prašome kreiptis elektroniniu paštu k.krukovska@eip.ltarba telefonu +370 698 07494.

Projektas bendrai finansuojamas iš Europos socialinio fondo lėšų.


Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“