Šventiniai sveikinimai ir kvietimas paskaityti

2021-12-23


Mieli kolegos! Sveikiname su prasidedančiu šventiniu sezonu! Šie metai buvo kaip niekad sunkūs ir aktyvūs, todėl norime ne tik palinkėti ramių, malonių ir įspūdingų šventinių akimirkų, bet ir padėkoti už nuveiktus darbus.



Dėkojame visiems, kurie šiemet prisidėjo prie gausybės renginių organizavimo. Esame dėkingi ir tiems, kas surado laiko šiuose renginiuose pasidalinti savo patirtimi, ir tiems, kas sudalyvavo bei išsakė savo nuomonę ar pastebėjimą. Džiaugiamės aktyviu LPA valdybos darbu ir siunčiame padėką visiems, kas mūsų teises, interesus ir poreikius išsakydavo atstovaujant psichiatrų balsą valstybinių institucijų koridoriuose ir nuotoliniuose susitikimuose. Be jūsų nebūtų pokyčių ir progreso. Ačiū!


O dabar – kvietimas paskaityti. Šią savaitę pasirodė naujas žurnalo “The Nordic Psychiatrist” numeris. Leidinio publikacijas galite peržvelgti internete – viskas paruošta skaitymui ir dalijimuisi su kolegomis. Žurnalo redakcija dėkinga numerio autoriams už puikų darbą. Džiaugiamės matydami, jog daugėja lietuvių autorių straipsnių ir interviu su lietuviais pašnekovais. Pagrindinė numerio tema – lyderystė.

Visas naujojo numerio publikacijas surasite čia:
https://www.thenordicpsychiatrist.com/.



O aš su jumis dar papildomai pasidalinu nuorodomis į tekstus, kurie gimė bendradarbiaujant su lietuviais autoriais ar pašnekovais:

Julius Neverauskas – apie lyderių asmenybės bruožus

Interviu su Prof. Dr. Eugenijumi Laurinaičiu

Kristina Norvainytė – apie lyderystė jaunųjų gydytojų akimis

Interviu su Rima Viliūniene apie lyderystę ir asmenybės sutrikimus

Interviu su Jolita Vveinhardt – ieškojome atsakymo, ar geras vadovavimas užkerta kelią mobingui įstaigoje

Interviu su Prof. Arūnu Germanavičiumi apie ligoninės darbo pokyčius Covid laikais

Ir pabaigai – mano įžanginis žodis naujam žurnalo numeriui

Jaukių švenčių!

Lietuvos psichiatrų asociacijos valdybos vardu,
Ramunė Mazaliauskienė, LPA prezidentė



Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“