Užuojauta medicinos mokslų daktarės Valdonės Matonienės artimiesiems

2021-07-19


Mieli kolegos, skaudi žinia mūsų visų bendruomenei. Š. m. liepos 17 dieną mirė gydytoja psichiatrė, medicinos mokslų daktarė, teismo psichiatrijos ekspertė, ilgametė Žiegždrių psichiatrijos ligoninės vadovė, buvusi aktyvi Lietuvos psichiatrų asociacijos Kauno krašto pirmininkė Valdonė Matonienė. Gydytoja Valdonė Matonienė buvo mano pirmoji vadovė, todėl ši žinia skaudi ir asmeniškai man.

Mes liūdime. Bet mes dar atsisveikinsime su gydytoja Valdone Matoniene savo susitikimuose, savo žurnalo „Psichiatrijos žinios“ puslapiuose, prisimindami jos įžvalgas, aktyvumą, humoro jausmą, nuostabų balsą ir dainas, jos palaikymą ir pasitikėjimą, jos iniciatyvumą ir visų savo darbuotojų, pažįstamų, draugų sunkių ir smagių emocijų talpinimą. Žmogus nemiršta, kol yra gyvas bent vienas jį prisimenantis žmogus.

O kol kas belieka tarti trumpą „sudie“ . Urna bus pašarvota rytoj, liepos 20 d. 19 val. Aleksoto bažnyčios salėje, Kaune. Šventos Mišios už velionę liepos 21 d. 9 val. Urna išnešama 13 val.

Reiškiame nuoširdžią užuojautą velionės giminaičiams, draugams ir kolegoms. Telieka gydytoja Valdonė Matonienė mūsų atmintyje.

Lietuvos psichiatrų asociacijos bendruomenės vardu,
Ramunė Mazaliauskienė, LPA prezidentė


 
Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“