Kviečiame skaityti: naujas leidinio „Psichiatrijos žinios“ numeris (69)

2021-04-14


„Psichiatrijos žinios“, nr. 69



Mieli kolegos, pristatau naujausią LPA specializuoto informacinio leidinio „Psichiatrijos žinios“ 69-ąjį numerį.

Kol vis dar nelengva susitikti gyvai, mėginsime paskelbti daugiau pokalbių, primenančių apie dinamišką, kintančią psichiatrijos praktiką. Šįkart Nijolė Goštautaitė-Middtun kalbino gydytoją psichiatrą Audrių Grigą apie paskutinį trisdešimtmetį per psichiatrijos veiklos prizmę. Taip pat skaitykite pokalbį su Londone dirbančia vaikų ir paauglių psichiatre Skirmante Povilėnaite apie darbo svečioje šalyje ypatumus. Dr. Ramūnas Aranauskas pasidalijo patirtimi apie žmonių su psichikos negalia priežiūra Norvegijoje.

Šiame numeryje netrūksta naujienų iš COVID-19 fronto – psichiatrė Evelina Greckienė, vidaus ligų gydytoja Olesia Gaidej ir jaunesnioji gyd. rezidentė Indrė Šemetaitė mus nušvietė apie tai, kas džiugina ir kelia nerimą.

Žurnalo puslapiuose rasite prof. habil. dr. Irenos Misevičienės publikaciją apie Nacionalinės sveikatos tarybos misiją. Taip pat skaitykite Gintauto Narmonto straipsnį apie anoreksiją ir naujas paslaugas ja sergantiems Lietuvoje.

Jūsų dėmesiui – dr. Edgaro Dlugausko straipsnis apie emocinį blankumą sergant depresija ir jo gydymą (autoriaus pranešimą šia tema išgirdome vasario 25 d. LPA konferencijoje apie depresijos gydymo ypatumus).

Taip pat skaitykite apie krizinio neštumo centrą ir jau 14 metų gyvuojantį LSMU Neuromokslų instituto Palangos klinikos Streso ligų dienos stacionarą.

Šįkart skaitytojai ras atsakymus į dažnai užduodamus klausimus apie asociacijos reikalus.

Desertui – Danguolės Reginos Survilaitės publikacija „Kinas – mano meilė!”.

Paminėjau tikrai ne viską, kviečiu skaityti ir atrasti likusias leidinio temas bei autorius.

Ačiū visiems, kurie prisidėjo prie šio numerio atsiradimo!


SVARBU! Kadangi leidinys „Psichiatrijos žinios“ skirtas tik medicinos mokslų specialistams, leidinį peržvelgti galėsite tik įvedę slaptažodį, kuris buvo nurodytas asociacijos nariams siųstame naujienlaiškyje. Jei naujienlaiškio su slaptažodžiu negavote, patikrinkite savo el. pašto SPAM ar Promotions bylas arba kreipkitės į info@psichiatrija.lt. Slaptažodis skirtas tik LPA nariams, saugokite jį ir neperduokite su medicinos mokslais nesusijusiems asmenims.

Spustelkite šią nuorodą ir įveskite slaptažodį, jei norite peržvelgti naujausią leidinio numerį.

Lietuvos psichiatrų asociacijos valdybos vardu,
Ramunė Mazaliauskienė, LPA prezidentė


Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“