In memoriam gydytojui psichiatrui Algirdui Narinkevičiui

2021-01-11



Su giliu liūdesiu pranešame, kad netekome Respublikinės Klaipėdos ligoninės bendruomenės šviesuolio, ilgamečio Psichiatrijos filialo vadovo, Klaipėdos psichiatrijos patriarcho, LPA nario, gydytojo psichiatro Algirdo Narinkevičiaus. Velionio gyvybė užgeso sausio 10 d. Gydytojas mirė nesulaukęs 72 metų.

A. Narinkevičiaus indėlis į psichiatrijos ir psichoterapijos raidą Klaipėdos krašte išliks ilgam, o jo nuoširdus ir atviras bendravimo būdas pasiliks kiekvienam mūsų kaip sektinas pavyzdys.

Baigęs Kauno Medicinos institutą ir internatūrą Kauno psichiatrijos ligoninėje 1974 metais A. Narinkevičus atvyko į Klaipėdą ir pradėjo dirbti gydytoju psichiatru, o vėliau ir skyriaus vedėju Klaipėdos psichiatrijos ligoninėje.

Nuo 1983 m. A. Narinkevičius vadovavo Psichiatrijos ligoninei, o reorganizavus įstaigą nuo 2008 metų tapo psichiatrijos filialo vadovu Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje.

Visas gydytojo gyvenimas susijęs su Klaipėda. Ne viena karta jį prisimins kaip puikų, savo profesijai atsidavusį, rūpestingą ir atsakingą gydytoją, pacientų ir medikų bendruomenės gerbiamą, inteligentišką, tikrosiomis žmogaus vertybėms neabejingą, ramų ir nuoširdų žmogų, patyrusį ilgametį sveikatos priežiūros įstaigos vadovą.

Nepailstantis, žingeidus A. Narinkevičius nuolat tobulinosi Lietuvos bei užsienio psichiatrijos klinikose, tarptautinėse mokslinėse konferencijose, kongresuose ir simpoziumuose, domėjosi transakcine analize, kognityvine – elgesio terapija, buvo įgijęs gydytojo psichoterapeuto sertifikatą. Domėtis psichiatrijos naujovėmis jis skatino ir savo jaunus kolegas.

2012 m. A. Narinkevičiui buvo suteiktas Nusipelniusio Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojo Vardas, jis buvo apdovanotas Garbės Ženklu, o po metų – paskirtas Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos vyriausiuoju specialistu Klaipėdos kraštui.

A. Narinkevičius buvo ne tik geras gydytojas, kurį gerbė ir mylėjo pacientai ir kolegos, bet ir puikus vadovas. Jis rūpinosi filiale dirbančiais žmonėmis, ne vienam yra pagelbėjęs, padrąsinęs ar paguodęs.

Reiškiame nuoširdžią užuojautą velionio giminaičiams, draugams ir kolegoms. Telieka gydytojas Algirdas Narinkevičius mūsų atmintyje.

Lietuvos psichiatrų asociacijos bendruomenė


 
Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti
Prev Next
Gegužė 2022
Pi. A. T. K. Pe. Š. Sk.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Sekite naujienas: „Facebook“