Kvietimas teikti savanoriškas konsultacijas medikams

2020-03-20


Anketa norintiems prisidėti prie medikų palaikymo iniciatyvos


Mieli kolegos, dalijamės informacija apie savanoriškų konsultacijų galimybę interneto svetainėje Medo.lt. Atsižvelgiant į susidariusią neeilinę situaciją pasaulyje ir Lietuvoje, kuomet tiesioginis sveikatos priežiūros specialistų prieinamumas yra apsunkintas, medikai savanoriai turi galimybę prisijungti prie projekto ir pasidalinti savo žiniomis virtualiai, šiuolaikinių technologijų pagalba.


Mus pasiekė informacija, jog norėtumėte prisijungti prie psichikos sveikatos specialistų, teikiančių nemokamą nuotolinę pagalbą medicinos sistemos darbuotojams, iniciatyvos. Mus* įvairiais kanalais pasiekė nemažai klausimų, todėl trumpai papasakosime apie iniciatyvą bei kaip prie jos prisijungti. 

Kadangi visuomenėje ir taip daug nerimo, chaoso, nusprendėme, kad medicinos bendruomenei labiausiai padėtumėme sukūrę kuo paprastesnį būdą kreiptis pagalbos. Medikui (toliau – klientas), ieškančiam pagalbos, nebereikės pačiam ieškoti psichikos sveikatos specialisto (toliau – specialistas) – jo konsultaciją su specialistu suderinsime mes, kai klientas kreipsis į MEDo.lt. 

Kaip tai vyks?

  1. Klientas kreipiasi į MEDo.lt, per šią sistemą mes gauname minimalią informaciją apie klientą, jam reikiamą pagalbą, norimą konsultacijos laiką, norimą konsultacijos būdą (skambutis / vaizdo skambutis) ir t. t.
  2. Mes patikriname specialistų grafiką (savanoriškų konsultacijų) ir randame tinkamiausią laiką kliento konsultacijai.
  3. Klientui suteikiame informaciją apie būsimą konsultaciją, būdą susisiekti su specialistu.
  4. Specialistą informuojame apie būsimą konsultaciją (el. paštu / SMS žinute / skambučiu).
  5. Klientas susisieka su specialistu.
  6. Jeigu specialistas mato poreikį tęstinėms konsultacijoms ir tai sutaria su klientu, specialistas turėtų mus apie tai informuoti, jog konkretų konsultacijų laiką ištrintumėme iš bendro grafiko.

Apie pagalbą

Norėtumėme atkreipti specialistų dėmesį, jog dėl neeilinės situacijos, kurią sukėlė pandemija, teikiama pagalba turi būti orientuota į trumpalaikę pagalbą, krizių intervenciją, nebent jūs, kaip profesionalai, matysite kitokios pagalbos poreikį. Sunku prognozuoti, kiek žmonių kreipsis pagalbos, tačiau neatmetame galimybės, jog bus ir itin sudėtingų atvejų, todėl jau dabar tariamės apie supervizijų / intervizijų galimybes ateityje. Taip pat prognozuojame, jog medicinos sistemos darbuotojai pagalbos gali ieškoti ne artimiausiu metu, o po kelių savaičių ar vėliau, t. y. kai jų darbuose sumažės įtampa, kai jie pajus perdegimo, padidėjusio nerimo ir kt. simptomus.

Kadangi sunku prognozuoti, kiek žmonių kreipsis pagalbos bei turime išbandyti šią sistemą, kol kas siūlome apsiriboti medicinos sistemos darbuotų ir jų (pilnamečių) artimųjų konsultacijomis. Jeigu iniciatyva veiks sklandžiai ir tam atsiras specialistų – šioje platformoje ar kitais būdais bus organizuojamos specialistų konsultacijos ne tik medicinos bendruomenei, bet ir kitoms visuomenės grupės (pavyzdžiui, COVID-19 užsikrėtusiems asmenims ir jų artimiesiems, nepilnamečiams ir kt.). Apie tolimesnius mūsų ir kitų bendraminčių žingsnius informuosime el. paštu.

Kaip prisidėti prie medikų palaikymo iniciatyvos?

Kviečiame užpildyti formą, pagal kurios duomenis jus registruosime specialistų konsultacijų grafike. Prašome įdėmiai perskaityti formoje esančią informaciją.

Tikimės, kad į dalį jums kilusių klausimų atsakymus radote šiame laiške ar aukščiau nurodytoje formoje.

Jei kiltų sunkumų konsultacijų metu ar klausimų, kreipkitės į mus šiuo el. paštu ar žemiau nurodytais tel. nr.

Kai tik „paleisime“ konsultacijų organizavimo sistemą per MEDo.lt, informuosime bei prašysime jūsų pagalbos skleisti žinią apie tai.

Kas dar vyksta?

Žinome, kad ministerijos pradeda telkti įvairių specialistų pajėgas, mus informavo, kad artimiausiu metu gali reikėti savanorių psichologų / psichoterapeutų pagalbos ir kitoms visuomenės grupėms. Todėl, savo formoje klausiame ar sutiktumėte, jog su ministerijų ar kitų valstybinių institucijų atstovais pasidalintumėme jūsų kontaktais.

Su mumis galite susisiekti:

9:00-12:00 866281275 (Austėja Marija Baškytė)

12:00-15:00 860915088 (Neringa Čėnaitė)

15:00-18:00 863716363 (Kamilė Pociūtė)

Tikėtina, kad vėliau atnaujinsime šiuos kontaktus.

Iš anksto dėkojame už jūsų indėlį – kartu ramiau!

 

*Iniciatoriai ir organizatoriai:

Jaunųjų psichiatrų asociacija

Vilniaus geštalto institutas

MEDo.lt

Depresijos gydymo centras


Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti
Prev Next
Rugpjūtis 2021
Pi. A. T. K. Pe. Š. Sk.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Sekite naujienas: „Facebook“