Kvietimas į tarptautinę konferenciją „Neužgijusios praeities žaizdos: pasekmės ir įveikos būdai“

2020-02-27


Konferencijos programa | Elektroninė registracija


Vilnius, Valdovų rūmų muziejus,
Katedros a. 4 (peržvelkite žemėlapyje),
2020 m. kovo 5-6 d.


Užsienio reikalų ministerija, bendradarbiaudama su Andrejaus Sacharovo tyrimų centru, Vilniaus universiteto Psichologijos institutu ir kitais partneriais, maloniai kviečia į tarptautinę konferenciją „Neužgijusios praeities žaizdos: pasekmės ir įveikos būdai“, kuri vyks kovo 5-6 dienomis Valdovų rūmų muziejuje, Vilniuje.

Per kelis dešimtmečius psichoterapija sukūrė visumą priemonių, padedančių asmenims susidoroti su asmeninėmis traumomis. Augant sėkmei, specialistai pritaikė šiuos įrankius kovojant su pacientų potrauminio streso sutrikimais. Vyriausybės taip pat pasirinko šiuos instrumentus tokių nukentėjusių grupių kaip karo veteranai ir pabėgėliai poreikiams patenkinti.

Tačiau ar moksliniai psichoterapijos laimėjimai gali padėti didesniems subjektams, tokiems kaip tauta, įveikti savo kolektyvines traumas, kurias sukelia karas, etninis ir religinis smurtas, genocidas, žudynės ar politinė priespauda? Ar įmanoma elgtis su visuomene kaip su pacientu? Kokios yra ilgalaikės kolektyvinės traumos, likusios be priežiūros per kelias kartas, pasekmės?

Tai pagrindiniai klausimai, į kuriuos bus siekiama atsakyti konferencijos metu. Beprecedentiniu siekiu sujungti psichoterapiją su diplomatija konferencijoje bus nagrinėjamas kolektyvinių traumų lygis tarp skirtingų tautų, ištirti sėkmių ir nesėkmių atvejai gydant trauminius padarinius ir potrauminius sutrikimus, šie atvejai bus vertinami iš psichoterapijos specialistų perspektyvos, bus siekiama parengti politikos rekomendacijas, kurios galėtų padėti vyriausybėms ir tarptautinėms organizacijoms palengvinti taikos kūrimą ir susitaikymą, greičiau gydant istorines žaizdas.

Konferencija suburs unikalų pripažintų ekspertų būrį iš Europos, Azijos ir Amerikos, įskaitant 2015 m. Nobelio literatūros premijos laureatę Svetlaną Aleksijevič (Baltarusija), keturis kartus nominuotą Nobelio taikos premijai profesorių Vamiką Volkaną (JAV), romanistą, nepriklausomą mąstytoją, tarptautinių bestselerių bei publikacijų autorių Andriy Kurkov (Ukraina), buvusį Užsienio reikalų ministrą MJ Akbarą (Indija), ESBO vyriausiąjį tautinių mažumų komisarą ambasadorių Lamberto Zannier ir daugelį kitų.


Peržvelkite konferencijos programą pasinaudoję šia nuoroda:
konferencijos programa.

Registruokitės į renginį el. būdu, pasinaudoję šia nuoroda:
elektroninė registracija.


Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“