Kvietimas į „Bendradarbiavimu grįsto savižudybės rizikos vertinimo ir valdymo“ (CAMS) mokymus

2019-10-07


Elektroninė registracija


Kviečiame Vilniaus miesto įstaigose dirbančius psichiatrus ir psichologus, teikiančius paslaugas mėginusiems ar ketinantiems nusižudyti asmenims, dalyvauti savižudybės intervencijos mokymuose.

„Bendradarbiavimu grįsto savižudybės rizikos vertinimo ir valdymo“ (CAMS) metodas – tai mokslo įrodymais grįstas pagalbos metodas asmenims, galvojantiems apie savižudybę. Jis padeda specialistui įvertinti savižudybės riziką ir planuoti tolimesnę pagalbą bei stebėti pagalbos teikimo efektyvumą. Tyrimai rodo, kad šis metodas yra lankstus ir lengvai pritaikomas, o jo naudojimas ženkliai sumažina savižudybės riziką. Šis metodas tinkamas naudoti tiek suaugusiems, tiek paaugliams, taip pat tiek stacionare, tiek ambulatoriškai.

CAMS metodas yra sukurtas Amerikoje, tačiau per pastaruosius 30 metų išplito ir Europoje (pvz. Jungtinėje Karalystėje, Airijoje, Skandinavijos šalyse). Šio metodo mokymus Lietuvoje ves tarptautinis lektorius, turintis ilgametę šio metodo taikymo patirtį, ir kuris yra vienas iš dviejų asmenų Europoje, turinčių teisę mokyti šio metodo ir teikti supervizijas.

CAMS metodo mokymai trunka 2 d. (16 ak. val.), mokymų dalyviams suteikiami CAMS vadovai (lietuvių k.). Po mokymų, dalyviams pradėjus taikyti CAMS metodą praktikoje, vyksta grupinės konsultacijos su lektoriumi. Dalis jų vyks gyvai, dalis nuotoliniu būdu internetu, su konferencinių pokalbių programa.

Šio metodo mokymai labiausiai būtų naudingi gydytojams psichiatrams ir psichologams, dirbantiems psichikos sveikatos centruose, ligoninėse, krizių centruose. Tačiau jį panaudoti galėtų ir psichologai, dirbantys kitose įstaigose, kuriose reguliariai susiduria su asmenimis, galvojančiais apie savižudybę, – pedagoginėje-psichologinėje tarnyboje, Vaiko teisių apsaugos skyriuose, socialinę pagalbą teikiančiose įstaigose.

Iš viso Vilniuje organizuojami net trys mokymai – 2019 rugsėjo 30 m. spalio 1., 2019 m. spalio 3-4 d. ir 2019 m. gruodžio 4-5 d. Tikslesnė informacija apie vietą ir laiką bus nurodyta užsiregistravus.

Registracija į mokymus vykdoma internetu https://forms.gle/d2yWifRsCrrwoLXU6.

Pirmenybė teikiama anksčiau užsiregistravusiems. Vietų skaičius ribotas.

Mokymai yra nemokami, jie vykdomi kaip Vilniaus miesto savižudybių prevencijos programos dalis, juos finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė. Mokymus organizuoja Vilniaus universiteto Suicidologijos tyrimų centras (vadovas – dr. Paulius Skruibis). Mokymus ir supervizijas ves dr. Eoin Galavan (Airija).

Visais klausimais apie mokymus ir supervizijas prašome kreiptis į VU Suicidologijos tyrimų centrą el. paštu suicidologija@fsf.vu.lt.

Organizatorių vardu, Jurgita Rimkevičienė


 
Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti
Prev Next
Sausis 2023
Pi. A. T. K. Pe. Š. Sk.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Sekite naujienas: „Facebook“