Kvietimas į tarptautinę mokslinę-praktinę konferenciją „Akistata: psichiatrija susitinka su psichoterapija“

2019-04-08


Kaunas, viešbutis „Park Inn by Radisson“,
K. Donelaičio g. 27 (peržvelkite žemėlapyje),
2019 m. gegužės 16 d.


Konferencijos programa | Registracija | Nemokamas transportas


Mieli kolegos, kviečiame dalyvauti tarptautinėje mokslinėje-praktinėje konferencijoje „Akistata: psichiatrija susitinka su psichoterapija“.

Renginį sudaro konferencija ir 4 papildomi seminarai. Konferencijos dalyviams bus išduodamas 8 valandų kvalifikacijos tobulinimo sertifikatas.  Dalyvausiantiems tik seminaruose bus išduodamas 2 valandų kvalifikacijos tobulinimo sertifikatas.

Jūsų patogumui užsienio lektorių paskaitos bus sinchroniškai verčiamos į lietuvių kalbą. Seminaruose vertimas nebus vykdomas.

Konferencija skirta gydytojams psichiatrams, psichoterapeutams, vaikų ir paauglių psichiatrams, medicinos psichologams, dailės terapeutams, ergoterapeutams, psichikos sveikatos slaugytojoms, visiems gydytojams, socialiniams darbuotojams.

Renginį organizuoja Lietuvos psichiatrų asociacija, Sisteminės šeimos psichoterapijos asociacija, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto psichiatrijos klinika, Lietuvos priklausomybių psichiatrijos asociacija.


Registracija

  1. Registracija vyksta elektroniniu būdu (NUORODA Į REGISTRACIJĄ).
  2. Galite registruotis arba į konferenciją + pasirinktą seminarą, arba tik į pasirinktą seminarą.
  3. Pildydami registracijos elektroninę formą nurodykite savo vardą, pavardę bei elektroninį adresą, kuriuo su jumis būtų galima susisiekti, o taip pat pasirinktą seminarą.
  4. LPA, SŠPA ir LPPA asociacijų nariams lengvatinis dalyvavimas suteikiamas tik tuo atveju, jei narystės mokesčiai yra sumokėti iki 2019 metų imtinai.
  5. Užpildę registracijos formą gausite žinutę su mokėjimo informacija į jūsų nurodytą el. pašto adresą.
  6. Registracija bus patvirtinta tik tuomet, kai bus pervestas ir gautas dalyvavimo mokestis.
  7. Dalyvių skaičius seminaruose ribotas – surinkus reikiamą skaičių registracija bus stabdoma.

Mokesčiai dalyvaujantiems konferencijoje ir pasirinktame seminare

  • Seminaras Nr. 1 „Psichoterapijos panaudojimas gydytojo psichiatro praktikoje“ (išsamus aprašymas).
  • Seminaras Nr. 2 „Psichoterapijos panaudojimas priklausomybės ligų gydyme“ (išsamus aprašymas).
  • Seminaras Nr. 3 „Psichoterapijos panaudojimas sunkių psichikos sutrikimų gydymui“ (išsamus aprašymas).
  • Seminaras Nr. 4 „Vaizduotės technikos šiuolaikinėje psichoterapijoje“ (išsamus aprašymas).
  Konferencija + seminaras nr. 1 Konferencija + seminaras nr. 2 Konferencija + seminaras nr. 3 Konferencija + seminaras nr. 4
SŠPA narystė 0 € 20 € 20 € 20 €
LPA narystė 0 € 20 € 20 € 20 €
LPPA narystė 0 € 20 € 20 € 20 €
Studentai, rezidentai 20 € 40 € 40 € 40 €
Kiti 40 € 60 € 60 € 60 €

Mokesčiai dalyvaujantiems tik seminare

   Seminaras nr. 1 Seminaras nr. 2 Seminaras nr. 3 Seminaras nr. 4
SŠPA narystė 0 € 20 € 20 € 20 €
LPA narystė 0 € 20 € 20 € 20 €
LPPA narystė 0 € 20 € 20 € 20 €
Studentai, rezidentai 20 € 20 € 20 € 20 €
Kiti 20 € 20 € 20 € 20 €

Lektoriai ir moderatoriai

Doc. dr. Eugenijus Laurinaitis (VU)

Lietuvos psichoterapijos draugijos prezidentas, Europos psichoterapijos asociacijos generalinis sekretorius.


Robertas Petronis (Egzistencinės terapijos centras)

Fenomenologinė psichoterapija ženkliai skiriasi nuo daugelio psichoterapijos mokyklų ir psichiatrijos diskurso. Joje kita vieta skiriama diagnostikai. Skiriasi psichoterapeuto pozicija. Neretai fenomenologinis požiūris priešpastatomas medicininiam ar gamtamoksliniam. Kokią vietą užima fenomenologija besiremiančios psichoterapijos paradigmos klinikinėje praktikoje? Ar įmanomas suderinamumas ir fenomenologinio požiūrio taikymas klinikoje?


Dr. Ieva Bieliauskienė (VU)

Klinikinė psichologė, jungiškosios krypties psichoanalitikė, psichoterapeutė ir supervizorė. Greta privačios psichoterapinės praktikos dėsto Vilniaus universiteto Psichologijos institute ir Praktinės psichologijos studijų centre. Domėjimosi ir mokslinių tyrimų sritys – psichoterapiniai veiksniai, lyčių psichologija.


Prof. Darius Leskauskas (LSMU)

Po-diplominių psichoterapijos studijų vadovas LSMU. Turi 20 metų praktiką kaip vaikų ir paauglių psichiatras bei psichoanalitikas. Pagrindinė mokslinio domėjimosi sritis – asmenybės vystymasis paauglystėje, nervinė anoreksija, savižudiškas elgesys, pirmas psichozės epizodas tarp paauglių ir jaunų žmonių. LR Sveikatos apsaugos ministerijos konsultantas vaikų ir paauglių psichiatrijos klausimais. Kauno Psichoanalizės ir psichoterapijos studijų draugijos pirmininkas, supervizuojantis psichoanalitikas. Tarptautinės Psichoanalitinių draugijų federacijos vykdomojo komiteto narys. Vadovėlio “Psichodinaminė psichoterapija” bendraautorius.


Jan Hilbig (Vilniaus miesto psichikos sveikatos centras)

Pranešime bus pristatomi įrodymais pagrįsti trečiosios kognityvinės elgesio terapijos bangos metodai skirti sunkios depresijos epizodo, lėtinių psichozinių sutrikimų, emociškai nestabilaus tipo asmenybės sutrikimo gydymui.
Lektorius kasdien taiko šiuo metodus Vilniaus miesto psichikos sveikatos centre ir Inovatyvioje psichikos sveikatos klinikoje.


Prof. Jaakko Seikkula (Suomija)

Psichologas, psichoterapeutas, daugelyje pasaulio šalių vertinamo „Atviro dialogo“ (angl. „Opendialogue“) metodo pradininkas, lektorius, savo pranešime sujungiantis šeimos psichoterapijos žinias su filosofinėmis dialogiškumo idėjomis.


Prof. Cornelius de Jong (Nyderlandai)

Eilę metų visiems Lietuvos specialistams, dirbantiems priklausomybės ligų srityje, ir ne tik –visiems besidomintiems priklausomybės ir psichikos ligų komorbidiškumu, žinomas lektorius, eilės mokslinių straipsnių bei vadovėlių autorius.
Savo pranešime kalbės apie psichoterapiją sergant priklausomybės ligomis.


Prof. Virginija Adomaitienė (LSMU)

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Psichiatrijos klinikos vadovė, gydytoja praktikė, psichoterapeutė, mokslininkė. Buvusi Lietuvos respublikos vyriausioji psichiatrijos srities specialistė. Aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje, įvairiose darbo grupėse Lietuvoje bei atstovauja Lietuvos psichiatriją užsienyje.


Aidana Lydnugarytė-Grikšienė (LSMU)

LSMU Neuromokslų Instituto Palangos klinikos Streso ligų skyriaus gydytoja psichiatrė, geštalto psichoterapeutė.


Dr. Jūratė Sučylaitė (Klaipėdos universitetas)

Lietuvos biblioterapijos asociacijos prezidentė, Klaipėdos universiteto docentė, socialinių mokslų daktarė, Lietuvos rašytojų sąjungos narė, 15 knygų autorė. „Pristatyčiau Lietuvos biblioterapijos asociacijos pirmuosius žingsnius ir interaktyviosios biblioterapijos / poezijos terapijos situaciją pasaulyje. Nuo pat poezijos terapijos pradžios JAV specialistai pasidalijo į dvi dalis, diskutuodami, ar poezijos terapija yra savarankiška psichoterapijos mokykla, grupinės psichoterapijos atmaina, ar tik metodas? Poezijos terapija vyksta psichikos sveikatos centruose ir bibliotekose. Kaip tai tarnauja psichikos sveikatos gerinimui ir kur tyko pavojai?“


Aringas Vagonis (LSMU)

Gydytojas psichiatras psichoterapeutas, LSMU NI Palangos klinikos Streso ligų skyriaus vedėjas. Baigęs LSMU medicinos studijas, psichiatrijos rezidentūrą, VU podiplomines psichodinaminės grupinės psichoterapijos studijas, šiuo metu studijuoja grupinės analizės kurse.


Doc. Julius Neverauskas (LSMU)

Lietuvoje pradėjo taikyti ir išvystė tokius šiuolaikinės psichoterapijos metodus, kaip kognityvinė ir elgesio terapija ir dėmesingu įsisąmoninimu (mindfulness) grįstos metodikos. Yra Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Elgesio medicinos klinikos docentas, psichoterapeutų rengimo kurso vadovas ir supervizorius. Lietuvos kognityvinės ir elgesio terapijos asociacijos prezidentas ir Lietuvos įsisąmoninimu grįstos psichologijos asociacijos prezidentas.


Werner Shuetze (Vokietija)

Gydytojas psichiatras ir sisteminis šeimos psichoterapeutas, turintis daugiametę praktinio bei administracinio darbo patirtį. Kalbės apie šeimos psichoterapijos svarbą sveikimo procese. Lietuvoje 2019 metų antroje pusėje planuoja pradėti „Atviro dialogo“ ir sisteminės šeimos psichoterapijos mokymo ciklą.


Prof. Arūnas Germanavičius (RVPL, VU, LPA)

Profesorius, mokslininkas ir praktikas, turintis daugiau, nei 20 metų patirtį. Jo mokslinio susidomėjimo sritis yra bendruomeninių paslaugų psichiatrijoje kūrimas ir vystymas, visuomenės psichikos sveikata, savižudybių prevencija, žmogaus teisės ir stigma psichiatrijoje. Jis yra respublikinės universitetinės Vilniaus psichiatrinės ligoninės vadovas.


Liudvikas Lazauskas

Gydytojas psichiatras psichoterapeutas. Pirmoji išmokta psichoterapijos technika (1990) – hipnozė, kuria savo praktikoje naudoju iki šiol. Nuo 1991 m. pradėjau domėtis grupine psichoterapija (grupinė analizė) ir nuo 1995 studijavau Norvegijos grupinės analizės instituto organizuotoje mokymo programoje Baltijos šalims. Ją sėkmingai baigiau 2001 m., įgydamas grupinio psichoanalitiko kvalifikaciją.


Ramunė Mazaliauskienė (LSMU, LPA)

Gydytoja psichiatrė ir psichoterapeutė. Lietuvos psichiatrų asociacijos prezidentė.


Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti
Prev Next
Rugpjūtis 2021
Pi. A. T. K. Pe. Š. Sk.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Sekite naujienas: „Facebook“