Lietuvos individualiosios psichologijos draugijos XXII mokslinė praktinė konferencija „Santykiai poroje: būti ar nebūti”

2019-03-05


Viešbutis „Corner“, T.Ševčenkos g 16, Vilnius
2019 m. kovo mėn. 16 d., 9.00 – 17.00 val.


Konferencija skirta psichologams, soc. darbuotojams, pedagogams, gydytojams, med.slaugytojams.

Kovo 15 d. 17 – 20 val. vyks pre – konferencija – patyriminė grupė, kurią ves Daniela Čechova, „Tėvų intervencijos“ (su vertimu į lietuvių k.). Remiantis individualiosios (A.Adlerio) psichologijos ir prieraišumo teorijos principais, grupės dalyviai sieks atskleisti, kaip tėvų vaikystės patirtis įtakoja jų elgesio su savo vaikais modelį. Asmeninės įžvalgos atvejų pristatymo metu, padrąsinanti grupės vadovės pozicija padės dalyviams išmokti kurti laimingesnius tėvų ir vaikų santykius.


Konferencijos programa

09.00-10.00 Konferencijos dalyvių registracija

Pranešimai

10.00-10.10 Viktoras Šapurovas (LIPD). Konferencijos atidarymas

10.10-11.40 Daniela Čechova (filosofijos mokslų daktarė, psichologė, psichoterapeutė ir dėstytoja. Dirba Comenius universitete ir Slovakų medicinos universitete Bratislavoje, Slovakija. Tarptautinės individualiosios psichologijos asociacijos (IAIP) ir Slovakijos Individualiosios psichologijos asociacijos prezidentė) „Adlerietiška etika“ (su vertimu į lietuvių k.). Pranešime bus pristatytos A.Adlerio, kaip etikos kūrėjo, idėjos, apibūdintos pagrindinės etikos koncepcijos: laisvė ir atsakomybė, lygybė ir socialinis interesas. Pateiktoje atvejo analizėje pranešėja iliustruos A.Adlerio etikos koncepcijų taikymą psichoterapinėje praktikoje.

11.40-12.10 Kavos pertrauka

12.10-12.40 Viktorija Andrejevaitė (medicinos mokslų daktarė, KET krypties psichoterapeutė) „Kaip kurti ir valdyti savo santykius, naudojant efektyvius bendravimo įgūdžius?“.

12.45-14. 15 Pietų pertrauka

13.00-14.00 LIPD suvažiavimas (LIPD nariams)

14.15-17.00 Seminarai (darbas grupėse):

Daniela Čechova „Poros kontraktas“ (grupė vyks anglų kalba, be vertimo į lietuvių kalbą). Pasitenkinimas santykiais poroje didžiąja dalimi priklauso nuo partnerių lūkesčių. Poros kontraktas pagrįstas nesąmoningais motyvais, dažnai nežinomomis partnerio pasirinkimo priežastimis. Grupė patyriminė, dalyviai sieks atskleisti ryšį tarp pirmo poros susitikimo, ankstyvųjų prisiminimų, sprendimo susituokti bei dabartinių santykių.

Kristina Široka (psichologė, dirba Comenius universitete, Bratislavoje. Šiaurės Amerikos Adlerio psichologijos draugijos (NASAP) narė, vaikų, paauglių ir suaugusiųjų konsultantė, turi pagalbos moterims, patyrusioms smurtą artimuose santykiuose, patirtį) „Smurtas prieš moteris partnerystės santykiuose“ (grupė vykssu vertimu į lietuvių k.). Darbo grupėje uždaviniai: išsiaiškinti agresyvaus elgesio artimuose santykiuose tikslą, smurtinių santykių dinamiką ir agresijos aukos fenomeną. Grupės dalyviams bus atskleistos sąsajos tarp socialinio ir asmeninio smurto namuose lygių. Darbas grupėje padės suvokti socialinės lygybės, kaip geriausios agresyvaus elgesio prevencijos, reikšmę bei padės numatyti profesionalios pagalbos smurtinių santykių aukoms galimybes.

Lora Šapailienė (medicinos psichologė, kūno terapeutė,HEPI grupinės terapijos programos dalyvė) „Konfliktai poroje – padeda ar trukdo kurti artimus santykius?“ Ar teko girdėti sakant: „Tu man labai patinki, aš noriu su tavimi turėti problemų?“ Naudodamiesi kūno pojūčiais ir asmeniniu patyrimu bei vienas kito pagalba, dalyvausime netikėtoje kelionėje po konfliktų okeaną, pažinsime konfliktų poroje paslaptis.

Grupės dydis – iki 12 dalyvių.

Rašelė Šeraitė (visuomenės sveikatos specialistė, LIPD narė, IPI studentė. 8 metai intensyviai domisi bendravimo ir santykių psichologija) „Kodėl būdami santykiuose jaučiamės nelaimingi ir kaip galime tai pakeisti?” Grupėje atrasime atsakymus į šiuos klausimus, pakalbėsime apie priklausymo jausmą poros santykiuose. Kodėl jis svarbus ir iš ko susideda?. Atsakymus į šiuos klausimus atrasime per praktines užduotis ir asmeninę patirtį. Užsiėmimų metu švelniai prisiliesime ir išsigryninsime tai, kas mums asmeniškai yra svarbu.

Grupės dydis – iki 13 dalyvių.

17.00-17.30 Konferencijos aptarimas ir pažymėjimų įteikimas


LIPD suvažiavimas 2019 m. kovo 16 d. 13.00-14.00 val.

Suvažiavimo dienotvarkė:

– Valdybos nuveiktų darbų pristatymas;

– Diskusija apie einamuosius reikalus ir draugijos veiklos perspektyvas;

– Valdybos ir prezidento rinkimai;

– Revizijos komisijos ataskaita.

Kadangi suvažiavimas vyks pietų laiku, užsakysime ir mėgausimės picomis už nedidelį papildomą mokestį.

Kviečiame draugijos narius aktyviai dalyvauti!


Registracija

Elektroninė registracija vyksta internetiniu adresu https://goo.gl/forms/l6uEQ6N1mVV2l9pm2

Taip pat galima registruotis tinklapyje www.lipd.lt.

Registruodamiesi pažymėkite grupę, kurioje ketinate dalyvauti, taip pat kuriame renginyje dalyvausite – prekonferencijoje, konferencijoje ar abiejuose renginiuose (dalyviams bus išduoti atskiri sertifikatai).

Prašome registruotis iki kovo 12 d.

Elektroninė registracija įsigalioja pervedus mokestį.

Paliekame galimybę registruotis pre-konferencijos ir konferencijos dieną.

Konferencijos dalyviai gaus 7 valandų LIPD pažymėjimus (SAM patvirtina sertifikatą visų specializacijų gydytojams).


Dalyvio mokestis

 

Konferencija

LIPD nariams, IPI studentams, universitetų dieninių skyrių studentams – 10 €.

Kitiems dalyviams – 14 €.

Registruojantis po kovo 12 d. – 14 €.

Registruojantis konferencijos dieną – 18 €.

 

Pre-konferencija

Visiems dalyviams registruojantis iki kovo 12 d. – 20 €.

Visiems dalyviams registruojantis po kovo 12 d. ir pre-konferencijos dieną – 25 €.

 

Mokėjimus perveskite į LIPD sąskaitą

Lietuvos individualiosios psichologijos draugija. Kodas 191946577. Banko sąskaita LT597300010002378986, AB bankas „Swedbank“, b.k. 73000

Paskirtis – konferencijos / pre-konferencijos mokestis.

 

Pastaba

Kviečiame konferencijos metu sumokėti nario mokestį (9€ metams) už 2018 ir 2019 metus arba iš anksto – pavedimu.


Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti
Prev Next
Vasaris 2022
Pi. A. T. K. Pe. Š. Sk.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28      

Sekite naujienas: „Facebook“