Įsteigta Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Alumni asociacija

2016-12-02

Gruodžio 1 dieną Lietuvos sveikatos mokslų universitete susirinko vieni žymiausių universiteto absolventų, kurie tapo savo Alma Mater alumnų asociacijos steigėjais. Konferencijos metu buvo patvirtintas LSMU Alumni asociacijos prezidentas, valdyba, kontrolės komisija ir įstatai.

LSMU Alumni vienys Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU), Kauno medicinos universiteto (KMU) ir Lietuvos veterinarijos akademijos (LVA) absolventus.

„Mes įkūrėme tai, apie tai ką daug metų svajojome. Šiandien universitetas grįžta į savo ištakas – susivienijo dvi akademijos. Mes tikimės, kad tai nebus tik asociacija, turinti pavadinimą. Žmonės, kurie šiandien susirinko, prisimena, serga už universitetą ir jiems rūpi universiteto ir šių dienų studentų ateitis. Tarp asociacijos steigėjų yra garsūs universiteto absolventai, ir universitetas didžiuojasi jais. Studentams tai yra žinia, kad universitetas tampa atviru“, – sakė LSMU Medicinos akademijos kanclerė prof. habil. dr. Daiva Rastenytė.

„Pats faktas, kad asociacija įkurta, kad universiteto alumnai mato bendrą tikslą veikti kartu universiteto – plėtros, klestėjimo, pažangos, didesnio žinomumo kryptimi, tai be abejonės yra būsimų studentų naudai“, – pabrėžė kanclerė D. Rastenytė.

Pasak kanclerės LSMU Alumni asociacija gyvuos tol kol bus noro nešti gerą žinią apie universitetą. Iš asociacijos narių matyti, kad noras yra milžiniškas.

„Apie asociacijos įkūrimą jau seniai buvo kalbama. Pats alumnų organizacijos buvimas yra kultūringos visuomenės ir valstybės ženklas. Verčiant pavadinimą Alma Mater būtų galima įvardinti, kaip – motina maitintoja. Jeigu alumnai aktyvūs jie tampa tarsi mamomis ir tėčiais ateities kartoms“, – kalbėjo buvęs Kauno medicinos instituto rektorius, Kauno medicinos universiteto ir LSMU kancleris, emeritas, prof. habil. dr. Vilius Grabauskas.

„Universitetas be alumnų asociacijos nebūtų universitetas. Dar prieš penkerius metus svarstėme įkurti tokią asociaciją. Norime, kad į naujų specialistų paruošimą būtų įtraukti mūsų universitetą baigią absolventai. Pagrindinis tikslas, kad alumnai pasidalintų gerąją patirtimi su kitais. Jie turi duoti grąžą ir padėti jauniems žmonėms“, – teigė vienas iš LSMU Alumni asociacijos steigėjų, prof. habil. dr. Henrikas Žilinskas.

Įsteigtos LSMU Alumni asociacijos išrinktas prezidentas dr. Mindaugas Plieskis pabrėžė, kad artimiausiu metu planuojama sukviesti valdybos posėdį, kuriame bus aptarti artimiausi asociacijos veiklos planai.

„Artimiausiu metu planuojame valdybos posėdį, kuriame susitarsime dėl asociacijos artimiausių veiklos planų ir projektų vykdymo, kuriuose dalyvauja universitetas. Universiteto absolventų yra virš 40 tūkst., turime įkvepiantį tikslą suvienyti apie 2 tūkst. aktyvių narių“, – kalbėjo LSMU asociacijos prezidentas dr. M. Plieskis.
LSMU Alumni asociacijos veiklos tikslai – skatinti ir palaikyti tvirtus alumnų tarpusavio ryšius, prisidėti prie LSMU įvaizdžio kūrimo ir puoselėjimo, visapusiškai prisidėti prie LSMU veiklos vykdomų projektų ir kt.

 

Pateikiama: „IMG_5300Kr.jpg“

Pateikiama: „IMG_5310KR.jpg“

Pateikiama: „IMG_5312KR.jpg“

Pateikiama: „IMG_5313KR.jpg“

Pateikiama: „IMG_5324KR.jpg“

Pateikiama: „IMG_5346KR.jpg“

Pateikiama: „IMG_5349KR.jpg“

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“