Renkama nauja porų ir šeimos psichoterapijos grupė

2016-10-25

Porų ir šeimos psichoterapijos mokymų programą organizuoja ir vykdo Viešoji įstaiga Šeimos santykių institutas, bendradarbiaujant su užsienio šalių partneriais. Šeimos santykių institutas 2013 m. sausio mėn. tapo asocijuotu Europos Šeimos psichoterapijos Asociacijos mokymo įstaigų (EFTA-TIC) nariu, o parengta mokymų programa yra patvirtinta šios asociacijos taryboje ir atitinka Europos Šeimos Psichoterapijos Asociacijos mokymo reikalavimus. Programa vykdoma Lietuvos Respublikos įstatymų numatyta tvarka.

Programos tikslas – parengti specialistus, gebančius taikyti sistemines idėjas psichoterapinėje praktikoje su poromis, šeimomis ir didesnėmis sistemomis.

Programa vadovaujasi prielaidomis, kad:

Socialinio konteksto reikšmės suvokimas psichoterapijoje yra vienas iš svarbiausių mokymo aspektų, nes įvairiuose kontekstuose tiek stebėtojai, tiek dalyviai nuolat kuria prasmes, panaudodami įvairius kontekstus, pertvarkydami aplinką ir save.
Asmenys, poros ir šeimos gyvena skirtinguose socialiniuose kontekstuose ir nuolat susiduria su stresą keliančiais netikėtumais, naujais raidos iššūkiais, sociokultūriniais, politiniais ir ekonominiais veiksniais, kurie tapti varžančiais arba praturtinančiais jų galimybes sėkmingai dalyvauti socialiniame gyvenime. Pokyčiuose psichoterapeutui atsiranda erdvė tyrinėti ir pažinti kaip kiekvieno asmens, poros ir šeimos gyvenimą veikia kintantis požiūris į šeimos instituciją ir kaip vystoma santykių įvairovė.
Sisteminis požiūris į asmens, poros ir šeimos sunkumus bei specializuotas pasirengimas praplečia psichosocialines pagalbos teikėjų profesines galimybes.

Programa skirta:

* visų specialybių gydytojams,
* psichologams ir socialiniams darbuotojams, įgijusiems magistro laipsnį,
* slaugytojams, įgijusiems magistro laipsnį ir dirbantiems psichikos sveikatos srityje,
* gydytojams rezidentams,
* psichologijos ir socialinio darbo magistro studijų studentams.

Daugiau informacijos rasite čia: http://ssinstitut.lt/

KVIETIMAS MOKYTIS

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti
Prev Next
Sausis 2022
Pi. A. T. K. Pe. Š. Sk.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Sekite naujienas: „Facebook“