Nemokami renginiai Lazdynų poliklinikos psichikos sveikatos centre

2015-11-12

Visi norintys yra kviečiami dalyvauti Lazdynų rajono gyventojų psichikos sveikatos stiprinimo, savižudybių ir smurto prevencijos programos nemokamuose renginiuose.

Grupinės psichoterapijos užsiėmimai

Grupinė psichoterapija – efektyvus metodas, kuriame, padedamas specialisto, klientas problemas sprendžia žmonių grupėje, pasinaudodamas jų patirtimi. Dalyvaujant grupinėje terapijoje galima išgirsti daug skirtingų požiūrių, nuomonių iš kitų dalyvių, pasinaudoti kitų žmonių patarimais, patirtimi. Grupinės terapijos metu mokomasi būti ,,čia ir dabar“, galima iškart pritaikyti išmoktus naujus elgesio modelius, pasitikrinti, kas veikia, o kas neveikia. Patirtis, kurią įgyja dalyvis psichoterapinėje grupėje, lengvai pritaikoma kasdieniniame gyvenime. Grupinė terapija leidžia žmogui pasijusti ne tokiam vienišam su savo problema.

Meno terapijos užsiėmimai

Dailės terapija – tai procesas, kuris atsiranda santykyje tarp kliento, meninio kūrinio ir dailės terapeuto. Daugelis teoretikų ir praktikų patvirtina, kad dailės užsiėmimai turi terapinį poveikį, nes piešimo, tapymo metu atsiranda galimybė išreikšti tai, kas yra svarbu ar problemiška. Dailės terapijos užsiėmimų metu turėsite galimybę daugiau pažinti ir suprasti save, išreikšti savo jausmus, atsipalaiduoti. Visomis priemonėmis pasirūpina VŠĮ Lazdynų poliklinika (savo turėti nereikia), siūloma atsinešti prijuostėlę ar marškinėlius, kad nebijotumėte išsitepti.

Užduočių grupės užsiėmimai

Ši grupė skirta pacientams stiprinti pasitikėjimą savarankiškai atliekant savihigienos ir savidisciplinos užduotis. Dažnai pacientai, veikiami ligos praranda poreikį ir galimybes elementariai asmens higienai, dienos struktūros planavimui ar kitiems turimiems įgūdžiams. Šio užsiėmimo metu pacientai galės įvertinti su kokiomis problemomis susiduria kasdienėje veikloje. Išsikels individualias užduotis, už kurias bus atsakingi ir sėkmingai įvykdę užduotis galės pasidalinti grupėje, tuo stiprindami savo pasitikėjimą (suvokimą „aš galiu“).

Autogeninė relaksacija

Tai vienas žinomiausių relaksacijos būdų, dar vadinamas – saviįtaiga. Žmogus išklauso sakomas žodines formules ir kartoja jas pats sau. Taip pat jos metu mokoma atsipalaiduoti, sumažinti kūno įtampą, mokomasi emocijų savireguliacijos. Relaksacija padeda nusiraminti po didelio streso, bei didina atsparumą jam, sumažina emocinę įtampą, nerimą, jaudinimąsi. Atsipalaidavimas pašalina nedidelį nuovargį, padidina darbingumą, padeda susikaupti, susikoncentruoti ir tuo pačiu daugiau nuveikti įvairiose gyvenimo situacijose, lengviau pasiekti tikslą. Relaksacija padeda greitai užmigti, lengvai pabusti, kai reikia, miegas tampa vertingesnis.

Muzikos terapija

Šie užsiėmimai padeda žmonėms išreikšti savo jausmus tiek klausantis, tiek pačiam grojant ar dainuojant. Muzika gali padėti atskleisti meilę ar liūdesį, juoką ar džiaugsmą. Muzika tai – universali kalba, kuri gali išmokyti pažinti kitus ir save. Muzikos terapijos klientai gali būti įvairaus amžiaus vienos ar kitos lyties asmenys, turintys fizinių, psichologinių ir socialinių problemų: vaikai, paaugliai, suaugusieji, turintys fizinę negalią ar psichikos sveikatos problemų, raidos ir mokymosi, komunikacijos, emocijų ir elgesio sutrikimų. Taip pat pagyvenę asmenys, kuriems diagnozuota demencija, Alzheimerio, Parkinsono ar kita su senėjimu susijusi liga, piktnaudžiavimo narkotikais problemos, smegenų traumos, ūmus ar lėtinis skausmas ir kt.

Psichoedukacijos seminarai

Tai atviros ir viešos paskaitos visuomenei aktualiomis temomis. Paskaitų metu pateikiama tema, numatomi tikslai, atliekamos praktinės užduotys. Užsiėmimai vyks antradieniais, Lazdynų seniūnijos patalpose, juos ves medicinos psichologė Romualda Rimašiūtė.

Smurtas šeimoje: ką daryti ir kur kreiptis? Lapkričio 10 dieną 17:30 val.
Kaip padėti priklausomam asmeniui ir jo artimiesiems? Lapkričio 24 dieną 17:30 val.
Krizių ir savižudybių prevencijos informacinė sesija gruodžio 4 dieną.
Ši sesija skirta aptarti Lazdynų rajono gyventojų psichinės sveikatos problemas, išskirti savižudybių ir smurto atvejus bei jų pasekmes visuomenei, numatyti galimą intervencijos planą bei pateikti rekomendacijas/pasiūlymus, sprendžiant aktualius rajonui klausimus, susijusius su psichikos sveikata.

Susidomėjusius kviečiame registruotis Lazdynų poliklinikos Psichikos sveikatos centro registratūroje. Adresas: Architektų g. 17, Vilnius, telefonas pasiteravimui: 8-5 2444670.

PROGRAMA

VšĮ Lazdynų poliklinika
Erfurto g. 15, LT-04220 Vilnius
Tel./faksas (8 5) 244 4912
El. paštas info@lazdynupol.lt

http://www.lazdynupol.lt/n_nemokami_renginiai.php

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“