Kviečiame dalyvauti biblioterapijai skirtoje konferencijoje

2015-10-19

Birštono viešoji biblioteka, plėtodama biblioterapijos paslaugas, tradicinį knygos skaitymą, derindama su psichologija, daile, muzika, įgyvendina projektą ,,Inovatyvių terapijų taikymas ir sklaida bibliotekoje”. Birštoniečius ir kurorto svečius kvietėme į biblioterapinių renginių ciklą rašytojas + psichologas, kuris suteikė galimybę į knygos skaitymą pažvelgti naujai. Didelio susidomėjimo sulaukė netradicinė popietė su Kauno kaniterapinės pagalbos centro prezidente I. Šikšniuvienė, šio centro savanoriais ir jų augintiniais. Organizavome kūrybinio rašymo terapines dirbtuves su psichoterapeutu J. Kvedarausku, dailės terapijos dirbtuvės su psichologe, dailės terapeute I. Žemaitiene, susitikimą su muzikos terapeute, poete I. Papečkyte, kuriose dalyviai muziką jungė su biblioterapiniais tekstais ir kt.

Baigiamasis projekto renginys – konferencija ,,Biblioterapija. Knyga gali prakalbinti ir gydyti 2“ vyks spalio 29 d., ketvirtadienį, Birštono kurhauze. Joje pranešimus skaitys žinomi Lietuvos psichologai, psichoterapeutai, patirtimi dalinsis bibliotekų specialistai.

Kviečiame dalyvauti konferencijoje. Registruotis iki spalio 24 d., šeštadienio, el. p. bmb_sekretore@is.lt

Daugiau informacijos apie konferencijos programą el. p. s.puskunigiene@gmail.com

Projektas įgyvendinamas bendradarbiaujant su Humanistinės egzistencinės psichologijos institutu, vadovaujamu prof. R. Kočiūno, VŠĮ ,,Tulpės“ sanatorija, vadovaujama gydytojos L. Patinskienės.

Projektą ,,Inovatyvių terapijų taikymas ir sklaida bibliotekoje” finansuoja Lietuvos kultūros taryba, LR kultūros ministerija, Birštono savivaldybė.

Birštono viešosios bibliotekos informacija

KONFERENCIJOS PROGRAMA

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“