A. Navickas. Jungtinė VU ir LMTA magistratūros studijų programa – Muzikos terapija

2015-04-30

Vilniaus universitetas kartu su Lietuvos muzikos ir teatro akademija nuo rudens pradės įgyvendinti jungtinę muzikos terapijos magistrantūros studijų programą – Muzikos terapija.

Muzikos terapijos programa pradėta kurti Lietuvos psichiatrų asociacijos prezidento doc. dr. A. Navicko ir Lietuvos muzikos terapijos asociacijos prezidentės doc. V. Aleksienės iniciatyva. Bendradarbiavimo koordinatorė buvo gydytoja reabilitologė V. Kirtiklienė, kuri jau daug metų dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje sveikatos temas ir daug metų kartu grojome universiteto orkestre OKTAVA.

Taip pat aktyviai palaikė prof. V. Danilevičiūtė, kuri kartu su doc. V. Aleksiene studijų metais kartu gyveno bendrabutyje viename kambaryje.

Aktyvų palaikyma suteikė VU Medicinos fakulteto Dekanas prof. A. Utkus ir prodekanas prof. R. Stukas.

VU Medicinos fakulteto dekanas pavedė šią programą rengti VU MF Psichiatrijos klinikai kartu su Lietuvos muzikos ir teatro akademija.

Psichiatrijos klinikoje programą rengė prof. dr. V. Danilevičiūtė, doc. dr. Alvydas Navickas, doc. dr. Sigita Lesinskienė, doc. dr. Eugenijus Laurinaitis, asist. Robertas Balčiūnas. Daug prisidėjo Neurologijos klinikos prof. V. Budrys, Reabilitologas prof. A. Juocevičius ir kt.

Labai didžiulis indėlis yra Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studijų skyriaus darbuotojos Zitos Abramavičiūtės, kuri buvo visų dokumentų pagrindinė rengėja.

Žinoma, didžiausią patirtį perdavė doc. V. Aleksienė.

Rengiant šią programą buvo organizuotos dvi tarptautinės konferencijos: Muzikos terapija neurologijoje ir Muzikos terapija psichiatrijoje.

Taigi kelias buvo nelengvas, reikėjo paaukoti visiems daug laiko, nes jokių papildomų lėšų programos rengimui nebuvo gauta. Tai visiškai savanoriškas darbas.

Lietuvos psichiatrų asociacijos vardu labai dėkoju visiems rengusiems šią programą žmonėms.

Labai svarbus akordas įvyko penktadienį (žr. nuorodą):
http://naujienos.vu.lt/pranesimai-spaudai/vu-ir-lmta-vykdys-jungtine-magistranturos-studiju-programa/

Doc. dr. Alvydas Navickas

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“