Susitikimas su poetinės terapijos specialiste Jūrate Sučylaite

2014-12-05

Maloniai kviečiame į susitikimą su rašytoja, poetinės terapijos pradininke, gydytoja psichiatre, doc. dr. Jūrate Sučylaite, kuris vyks gruodžio 8 d., pirmadienį, 16 val. Lietuvos medicinos bibliotekoje (Kaštonų g. 7, Vilnius).

Renginyje bus pristatyta doc. dr. J.Sučylaitės poezijos knyga „Žodžio laukai“.

J.Sučylaitė skaitys savo eiles, pasidalins patirtimi, kaip atrado rašymo terapiją, apie jos poreikį, mediko ir literato pašaukimą, prisimins medikų poezijos pavasarius.

Renginio moderatorius poetas, žurnalistas, gydytojas, doc. dr. Algimantas Jasulaitis.

J.Sučylaitė, 1985 m. baigusi Kauno medicinos institutą, dirbo Kauno psichiatrinėje ligoninėje gydytoja.

2006 m. išvyko į Klaipėdą, dėsto universitete poezijos terapijos, psichikos sveikatos priežiūros, edukologijos, ekspresyviosios terapijos kursus, o psichiatrijos ligoninėje veda užsiėmimus.

2011 m. Vilniaus pedagoginiame universitete apsigynė daktaro disertaciją „Ugdomoji poetikos terapija kaip priemonė suaugusiųjų, sergančiųjų šizofrenija ar depresija, įgalinimui“.

Nuo 1994 m. Lietuvos rašytojų sąjungos narė.

J.Sučylaitė yra išleidusi poezijos, eseistikos, apsakymų knygų, apysaką „Sumaištis“, romaną „Susitikimai su ragana“.

Jos eilėraščiai publikuoti poezijos almanachuose, o moksliniai straipsniai poetinės terapijos tema – konferencijų leidiniuose.

2004 m. Kalifornijoje vykusioje JAV Nacionalinės poetinės terapijos asociacijos konferencijoje apdovanota Arturo Lernerio pionieriaus ženklu už poetinės terapijos idėjų sklaidą Lietuvoje ir Rytų Europoje.

Gydytoja psichiatrė teigia, kad poetinė terapija gali padėti visiems, kuriems reikia išgyventi vienokią ar kitokią kančią, ir net sveikiesiems, norintiems geriau pažinti save ir dvasiškai augti.

Sucylaite J.Zodzio laukai_virselis (1)

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“