XVIII Tarptautinis Psichoanalizės Forumas: Psichoanalizė, trauma ir sunki psichopatologija

2014-08-19

Kviečiame visus praktikuojančius, studijuojančius ir besidominčius psichoanalize bei psichoterapija į XVIII Tarptautinį Psichoanalizės Forumą, kuris įvyks 2014 Rugsėjo 17-19 d., Kaune, viešbučio Park Inn by Radisson Kaunas konferencijų centre. Tarptautinis Psichoanalizės Forumas (International Forum of Psychoanalysis) – kas du metai vykstanti tarptautinė konferencija, kurios tikslas – laisvas psichoanalitikų, psichoterapeutų ir psichoanalize besidominčių žmonių dalinimasis savo idėjomis, patirtimi, siekiant asmeninio ir psichoanalizės kaip mokslo vystymosi.

Forumą organizuoja Tarptautinė psichoanalitinių draugijų federacija (International Federation of Psychoanalytic Societies, IFPS), gyvuojanti nuo 1962 m. ir vienijanti 27 psichoanalitines draugijas iš įvairių pasaulio šalių. 2014 metų Forumą organizuoti patikėta Kauno Psichoanalizės ir Psichoterapijos Studijų Draugijai kartu su Norvegijos Institutt for Psykoterapi ir Suomijos Therapeia Society draugijomis. Tai sudaro unikalias sąlygas Lietuvoje susitikti, pasiklausyti ir padiskutuoti su psichoanalitikais ir psichoterapeutais iš viso pasaulio – JAV, Meksikos, Čilės, Argentinos, Brazilijos, Norvegijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Austrijos, Portugalijos, Egipto, Irano ir kitų pasaulio šalių. Pagrindinė Forumo tema – Psichoanalizė, trauma ir sunki psichopatologija.

Traumos tema turi išskirtinę, bet galutinai neapibrėžtą reikšmę psichoanalizėje. Patirto smurto ar netekties pasekmių atpažinimas leidžia mums geriau suprasti ne tik savo pacientų, bet ir mūsų pačių ne visada įsisąmoninamas reakcijas: psichosomatinius simptomus, baimes, siekimą išvengti aukos bejėgiškumo ar susitapatinimą su skriaudėju. Būtent praktiniai terapinio darbo su sunkias traumų pasekmes patiriančiais pacientais klausimai bus šio Forumo dėmesio centre. Šioms temoms bus skirtos žymių kviestinių lektorių plenarinės paskaitos, individualių pranešimų simpoziumai ir diskusijos su kolegomis iš įvairių pasaulio šalių. Susiduriant su pacientų traumomis ir sunkia psichopatologija svarbu išvengti izoliacijos, gauti kolegų palaikymą ir patarimą. Tad kviečiame prisijungti, dalyvauti, būti kartu.

Doc. dr. Darius Leskauskas
Forumo prezidentas
Kauno Psichoanalizės ir Psichoterapijos Studijų Draugijos pirmininkas

Forumą organizuoja International Federation of sychoanalytic Societies (IFPS).
Forumą organizuojančios draugijos:
– Kauno psichoanalizės ir psichoterapijos studijų draugija, Lietuva
– Therapeia Society, Suomija
– Institutt for Psykoterapi, Norvegija
Forumą globoja Lietuvos sveikatos mokslų universitetas.

PROGRAMA

Dalyviams iš Lietuvos taikomas sumažintas, 180 eurų mokestis.
Daugiau informacijos ir registracija www.ifps-forum2014.com

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti
Prev Next
Sausis 2022
Pi. A. T. K. Pe. Š. Sk.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Sekite naujienas: „Facebook“