AA Dėkingumo dienos Vilniuje

2014-05-29

Šių metų birželio 7 dieną Vilniaus kultūros ir sporto rūmuose (Žirmūnų g. 1E) Anoniminių alkoholikų (AA) draugijos nariai kviečia visuomenę į atvirus Dėkingumo dienos šventės renginius, kuriais jau ketvirtą kartą bus minimos AA judėjimo įsikūrimo pasaulyje 79-osios ir įsisteigimo Lietuvoje 26-osios metinės, taip pat sukanka 75-eri metai, kai buvo publikuotas pagrindinis draugijos tekstas – knyga „Anoniminiai alkoholikai“.
Daugiau informacijos apie renginį čia: http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2014-05-28-aa-dekingumo-dienos-vilniuje-rengejai-dekingumas-yra-veiksmas/118175

Anoniminių alkoholikų draugija buvo įkurta Jungtinėse Amerikos Valstijose 1935 metais. Pirmieji draugijos nariai, jau pakankamai ilgą laiką išbuvę blaivūs, nutarė prabilti apie savo patirtį viešai ir 1939 m. buvo išleista knyga „Anoniminiai alkoholikai“. Taip pat pasivadino ir draugija, kuriai tuo metu priklausė apie šimtas vyrų ir moterų. 1941 m. pabaigoje AA narių skaičius JAV ir Kanadoje jau siekė 8000. Po Antrojo pasaulinio karo draugija pamažu paplito visame pasaulyje. 2010 metais 180-yje šalių buvo daugiau nei 115 tūkst. AA grupių. Jose – daugiau nei 2 mln. narių.
Daugiau informacijos apie AA draugijos pasaulyje veiklą – http://www.aa.org/

Lietuvoje pirmoji AA grupė įsikūrė 1988 m. birželio 30 d. Pirmieji AA nariai rengė atvirus susirinkimus Vilniuje, rūpinosi knygų „Anoniminiai alkoholikai“, „Dvylika žingsnių ir Dvylika tradicijų“ vertimu į lietuvių kalbą.

Šiuo metu veikia Lietuvoje 113 AA grupių. 10 lietuvių AA grupių veikia užsienyje (Airijoje, Anglijoje, JAV, Švedijoje).

Daugiau informacijos apie AA draugijos Lietuvoje veiklą – http://www.aalietuvoje.org/

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“