Konferencija dėl opioidinių vaistų prieinamumo didinimo

2014-02-08

Sveikatos apsaugos ministerija š.m. vasario 19 d. organizuoja vienos dienos tarptautinę nacionalinę konferenciją Crowne Plaza konferencijų centre Vilniuje, skirtą opioidinių vaistinių preparatų prieinamumo gerinimui Lietuvoje (paliatyvioje slaugoje ir priklausomybių gydymui).

Šis vienos dienos simpoziumas yra Europos ATOME (Improve Access to Opioid Medication) projekto dalis. Projektą vykdo konsorciumas, kurio sudėtyje yra ir Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) bei Paliatyvios slaugos Europos asociacija (EAPS). Projektą finansuoja Europos Komisija.

ATOME projekto pagrindinis tikslas yra išsiaiškinti priežastis, kodėl dažnai opioidinių vaistinių preparatų skyrimas vidutiniam ir stipriam skausmui malšinti ar priklausomybės gydymui nėra pakankamas, kai to reikia pacientams, ir yra skirtingai lengvai prieinamas 12 Europos šalių, dalyvaujančių projekte. Projekto uždaviniai numato kiekvienai šaliai parengti pagrįstas rekomendacijas palengvinti teisėtą opioidinių vaistinių preparatų skyrimą. Rekomendacijos bus skirtos valstybiniam sektoriui, sveikatos priežiūros specialistams, visai visuomenei.

Lietuvoje priklausomybės nuo opioidų gydymą metadonu, buprenorfinu bei buprenorfinu/naloksonu skiria tik psichiatrai. Dalyviai konferencijos metu yra kviečiami ir diskutuoti, ir teikti savo siūlymus LR SAM.

Konferencijos programą ir registracijos formą rasite čia: www.atome-project.eu

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“