Patvirtintas SAM vyriausiųjų respublikos ir kraštų specialistų sąrašas

2013-08-01

Ministras Vytenis Povilas Andriukaitis š. m.  liepos 25 d. patvirtino Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) vyriausiųjų respublikos ir vyriausiųjų kraštų specialistų sąrašą. Sveikatos apsaugos ministerijos vadovo teigimu, bendram darbui pasitelkti žmonių pasitikėjimą pelnę, aukštos kvalifikacijos įvairių medicinos sričių specialistai leis pagilinti bendradarbiavimą su viešosiomis gydymo įstaigomis, ten dirbančiu personalu ir ypač pacientais, padės operatyviau analizuoti bei vertinti sveikatos paslaugų kokybę skirtinguose Lietuvos kraštuose, analizuoti sergamumo rodiklius, tiksliau nustatyti medicinos paslaugų poreikius.

„Neabejoju, kad pasitelkti geriausi, ligonių pasitikėjimą ir pagarbą pelnę chirurgijos, kardiologijos, onkologijos, psichiatrijos ir kitų medicinos sričių specialistai iš įvairių šalies ligoninių, jų profesinė patirtis, kasdienis bendradarbiavimas su pacientais ir jų poreikių žinojimas padės ministerijai operatyviai spręsti gydymo, profilaktikos ir kitus klausimus. Ne vien tik biurokratai turi spręsti apie sveikatos paslaugų kokybę, labai svarbu į šį procesą kuo plačiau įtraukti visuomenę“, – sako V. P. Andriukaitis.

Vyriausiųjų Sveikatos apsaugos ministerijos respublikos specialistų korpusą pagal nuostatus sudaro 15 aukštos kvalifikacijos įvairių medicinos sričių medikų, turinčių mokslinį laipsnį ir nemažesnę kaip 10 metų profesinę kvalifikacinę patirtį. 5-kių Lietuvos kraštų vyriausieji specialistai taip pat privalo turėti nemažesnę kaip 10 metų profesinės veiklos patirtį. Numatyta, kad vyriausieji specialistai veiklą vykdys 4 metus. Tie patys asmenys gali būti pasitelkiami būti respublikos ar kraštų specialistais ne daugiau kaip du kartus iš eilės.

Vyriausieji specialistai, analizuos ir vertins ligų bei sveikatos būklių komplikacijas ir atitinkamų sveikatos priežiūros paslaugų teikimo poreikius, teiks siūlymus dėl jų kokybės gerinimo, bendradarbiaus su pacientų teises ginančiomis nevyriausybinėmis organizacijomis, rengs patologines konferencijas sunkiems ir sudėtingiems atvejams aptarti.

Paspaudę nuorodą apačioje rasite patvirtintą dokumentą:
SAM vyriausiųjų respublikos ir kraštų specialistų sąrašas

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti
Prev Next
Gegužė 2022
Pi. A. T. K. Pe. Š. Sk.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Sekite naujienas: „Facebook“