Sveikatos apsaugos ministras ragina medikus laikytis profesinės etikos principų

2013-07-26

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis kreipėsi į asmens sveikatos priežiūros įstaigų vadovus kviesdamas medicinos darbuotojus laikytis aukščiausių etikos reikalavimų bendraujant su pacientais ir visuomene, taip pat atsakingai įvertinti faktus, atsižvelgti į profesinės etikos principus ir pacientų teises reglamentuojančius teisės aktus.

Pasak ministro V. P. Andriukaičio, medicinos personalas net ir sunkiame kasdieniame darbe privalo vadovautis profesinės etikos principais, nuo Hipokrato laikų grindžiamais paciento interesų ir gerovės prioritetu. „Žodis gali gydyti, bet žodis gali ir skaudžiai žeisti. Mes turime būti ypatingai jautrūs bendraudami su pacientais, medikai negali pamiršti, kad pacientas ateina su skausmu, su baime, su nežinia. Jeigu medikas negali atjausti, negali parodyti žmogiškumo – tai ne gydymas, o tik medicinos paslaugos“, – sako ministras.

Išplatinti šį kreipimąsi į gydymo įstaigas paskatino Kauno klinikinės ligoninės paskelbta informacija dėl audito, atlikto po paciento mirties. Medikų bendruomenę ir visuomenę nustebino ligoninės išplatintos informacijos dalykiškumo, korektiškumo ir geranoriškumo stoka.

www.sam.lt

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“