Tarptautinėje žalos mažinimo konferencijoje garbūs svečiai ir opių klausimų gvildenimas

2013-06-19

Birželio 9-12 d. Radisson Blu konferencijų centre įvyko Tarptautinė žalos mažinimo konferencija, kurioje dalyvavo apie 800 pasaulio politikų, mokslininkų, taip pat vyriausybių, Jungtinių Tautų organizacijų, nevyriausybinių organizacijų atstovų. Konferenciją organizavo asociacija Harm Reduction International ir VšĮ „Eurazijos žalos mažinimo tinklas“, esantis Vilniuje.
Konferenciją sveikino buvęs Lenkijos prezidentas Aleksandr Kwasniewski ir buvusi Šveicarijos prezidentė Ruth Dreifus, LR Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis ir kiti žymūs asmenys. Uždarymo ceremonijoje į konferenciją kreipėsi video sveikinimu anksčiau birželyje Lietuvoje viešėjęs milijardierius verslininkas Richardas Bransonas. Dalyviams ne kartą konferencijos metu koncertavo  Jurgis Didžiulis ir Erika Jennings. Iš šeimininkų pusės aktyviai dalyvavo LR Sveikatos apsaugos ministerijos, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento prie LR Vyriausybės, Vilniaus priklausomybės ligų bei Klaipėdos psichikos sveikatos centrų, VšĮ VUL Santariškių klinikos Tuberkuliozės ir infekcinių ligų ligoninės specialistai, taip pat nevyriausybinių organizacijų „Demetra“, koalicijos „Galiu Gyventi“, „Žmogaus teisių stebėjimo instituto“ vadovaujantys asmenys, kurie kėlė ne tik Lietuvos pasiekimus ŽIV ir virusinio hepatito C prevencijos tarp narkotikų vartotojų pasiekimus, bet nurodė esančius rimtus trūkumus. 
Vilniaus priklausomybės ligų centras organizavo tęstines priklausomybės nuo opioidų gydymo paslaugas konferencijos svečiams, atvykusiems iš Armėnijos, Baltarusijos, Kirgizijos ir Ukrainos.
NVO Vengrijos pilietinių teisių sąjunga (HCLU) parengė seriją trumpų interviu su įžymiais svečiais bei konferencijos reportažų, kuriuos galima peržiūrėti svetainės video skyriujeKonferencijos svetainėje taip pat galima rasite konferencijos metų darytų nuotraukų, pranešimų spaudai, festivalyje parodytų filmų.

Vilniaus priklausomybės ligų centras

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“