Praktinis seminaras Vilniuje apie kognityvinės ir elgesio terapijos naujoves

2013-05-06

Š. m. gegužės 25-26  dienomis Vilniuje vyks praktinis seminaras „Kognityvinės ir elgesio terapijos naujovės: Įsisąmoninimu pagrįsta kognityvinė terapija ir įsisąmoninimu pagrįstas streso valdymas“.  

Renginio organizatoriai kviečia supažindinti su naujų kognityvinės ir elgesio terapijos krypčių, įsisąmoninimu pagrįstos kognityvinės terapijos (angl. Mindfulness Based Cognitive Therapy, MBCT) ir įsisąmoninimu pagrįsto streso valdymo (angl. Mindfulness Based Stress Reduction, MBSR) principais bei praktinio taikymo galimybėmis.

Seminare bus supažindama su svarbiausiais MBCT ir MBSR metodikų principais, naujausių tyrimų duomenimis bei šių intervencijų taikymo įvairių sutrikimų atvejais aspektais. Taip pat didelė dalis laiko bus skirta praktiniam svarbiausių technikų, sudarančių šių metodikų pagrindą, mokymuisi.

Renginiai ta pačia tema buvo organizuoti 2011 ir 2012 metais Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje ir sulaukė nemažo dalyvių susidomėjimo bei gerų vertinimų.

Seminaras skirtas: psichiatrams, vaikų ir paauglių psichiatrams, neurologams, šeimos ir kitų specialybių gydytojams, psichoterapeutams, psichologams, vaikų psichologams ir psichiatrams. Dalyviams bus išduodami Lietuvos biologinės psichiatrijos draugijos sertifikatai.

Šiuo metu kognityvinė ir elgesio terapija (KET) tapo visuotinai pripažinta ir daugumoje valstybių vyraujančia  bei viena iš nedaugelio įrodymais pagrįsta psichoterapijos forma. Jos naujosios atšakos, įsisąmoninimu (angl. mindfulness) pagrįstos intervencijos, yra vieni sparčiausiai pasaulyje populiarėjančių psichologinės pagalbos metodų, priskiriamos naujausios (vadinamosios trečiosios vystymosi bangos) KET kryptims. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad įsisąmoninimu pagrįstos intervencijos sėkmingai taikomos ne tik mažinant stresą ir lėtinį skausmą, bet ir pasikartojančios depresijos, nerimo sutrikimų, priklausomybių, valgymo ir asmenybės sutrikimų, netgi psichozių gydymui. Šiuo metu dėmesingo įsisąmoninimo metodikos vis plačiau pradėtos naudoti vaikams ir paaugliams tiek gydant nervų-psichikos ir elgesio sutrikimus, tiek mokyklų mokymo programose. Per pastaruosius dešimt metų milžinišku greičiu augo mokslinių publikacijų šia tema skaičius pripažintuose moksliniuose žurnaluose. 2012 metais jų skaičius perkopė 19 tūkstančių. Per pirmuosius nepilnus keturis šių metų mėnesius šia tema jau paskelbta per 8 tūkstančius mokslinių darbų.  Įsisąmoninimu pagrįstos intervencijos klinikinėje praktikoje jau įsitvirtino tokiose šalyse kaip JAV, Didžioji Britanija, Vokietija, Prancūzija, Italija, Norvegija, Kanada, Australija ir kt.

Pirmąją seminaro dieną rytinis užsiėmimas (9-10.30 val.) bus skirtas taip pat palyginus naujai KET sričiai – schemų terapijai. Tai moderniosios KET šaka, skirta gydyti pacientus, sergančius asmenybės sutrikimais, ir dirbant su sunkiais klientais, kuriems standartinės KET technikos nepakankamai efektyvios. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad schemų terapija kartu su dėmesingumu grįstomis intervencijomis ir klasikine KET gali išgydyti net sunkius įvairių psichikos bei elgesio sutrikimų atvejus.

Organizatoriai: Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Elgesio medicinos institutas, Lietuvos biologinės psichiatrijos draugija ir VŠĮ „Neuromedicinos institutas“. Pagrindiniai lektoriai – med. dr. Julius Neverauskas ir psichologė Giedrė Žalytė.

Renginio pradžia abi dienas – 9 val., pabaiga – 18.15 val.

Kaina už abi dienas – 198 Lt, jeigu iš įstaigos dalyvauja > 2 asmenys – 169 Lt. Užsiregistravusiems ir sumokėjusiems iki gegužės 17 d. taikoma papildoma 20 Lt nuolaida asmeniui. Į kainą įskaičiuota kavos/arbatos pertraukos. Išsamesnė informacija ir registracija (būtina!) el. paštu reda.repeckaite@neuromedicina.lt arba tel. (8 610) 31301. Vietų skaičius ribotas.

Daugiau informacijos rasite čia:  SEMINARO PROGRAMA

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti
Prev Next
Gegužė 2022
Pi. A. T. K. Pe. Š. Sk.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Sekite naujienas: „Facebook“