Transpersonalinės psichologijos seminaras „Užmiršti pasauliai“

2013-02-18

Š. m. kovo mėn. 15-17 dienomis Vilniuje vyks tradicinis Remigijaus Juškėno transpersonalinės psichologijos seminaras-grupė „Užmiršti pasauliai“. Šio seminaro-grupės vadovas Remigijus Juškėnas – Lietuvos humanistinės psichologijos asociacijos (LHPA) Valdybos narys, gydytojas psichoterapeutas, sertifikuotas EAP, egzistencinis supervizorius, vaikų ir paauglių gydytojas-psichiatras. R. Juškėnas šiuos pavasarinius LHPA transpersonalinės psichologijos seminarus veda jau apie 15 metų. Kiekvienais metais pasiūlydamas naują originalią temą.

jj
Gydytojas-psichiatras R. Juškėnas

Trumpai apie šių metų temą „Užmiršti pasauliai“. Mes tokie skirtingi ir kartu panašūs, nes turim žmonių archetipines struktūras, todėl ir susikalbėsime. Dabartiniame  stebimas dehumanizavimas ir primityvus dualizmas atliepia ir mums. Daugybė „pasaulių“ išnyko arba nyksta iš žmogaus gyvenimo. Tai – užmiršti prasmingi fenomenalūs potyriai, atsiminimai, įžvalgos, kurių prasmė – padėti tapti sveikesniems mums ir ateičiai. Tai ir mūsų ankstyva vaikystė, kurios „neprisimename“, bet kuri tokia turtinga svajonėmis ateičiai, ir net gyvenimas mamos įsčiose, ir, galbūt, dar toliau. Grupėje neišvengsime potyrių, bet mano tikslas ne potyriai kaip tokie, bet turėjimas ir galėjimas rinktis, suvokimas, kodėl esu „čia ir dabar“ toks. Ir ar tai tikrai mano baigtinumas, o ar ateitis yra tokia, kokią ją „siūlo“ dabartinė „matrica“..? Todėl grupėje egzistencinis pasirinkimo aspektas neišvengiamas.

„Protingasis ar protingoji iš mano pranašysčių gali sužinoti, jog įmanoma rasti teisingą kelią – tarytum pėdas smėlyje, paliktas anksčiau ėjusiųjų. Studijuok ankstesnių kultūrų istoriją – senovės kultūrų, kurios byloja apie vidinę ramybę, grožį, šviesą ir palaiminimą. Nesek busimomis kultūromis, kurios tenorės skintis sau kelią griaunamaisiais ginklais, vis baisesniais su kiekviena karta. Tokie žmonės tampa savo baimių vergais.“ (Nostradamus, „Les Prophéties, et Nostradamus“, Centuries 8, 9, 10 ).

Renginys vyks Vilniaus Šeimos Psichologijos Centre (Apkasų 6 – 9) š.m. kovo mėnesio 15 – 17 dienomis. Pradžia kovo 15 d. 17 val. Pabaiga kovo 17d. 15 val. Trukmė – 15 val. arba 30 akademinių valandų Kaina vienam dalyviui – 190 litų. LHPA nariams – 40 litų nuolaida. Dalyvių skaičius – iki 12 narių. Bus išduoti LHPA sertifikatai.

Dėl renginio specifiškumo būtinas išankstinis pokalbis su seminaro vadovu Remigijumi Juškėnu. Registruotis ir kreiptis iki kovo mėn. 8 dienos elektroniniu paštu juskenas@mail.com arba telefonu 8-685-48678.

 

 

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“