Apskrito stalo diskusija Seime „Sveikatos apsauga Lietuvoje: tarp reformų ir eksperimentų“

2013-02-08

Š. m. vasario 7 d. (ketvirtadienį) Seime vyko apskrito stalo diskusija „Sveikatos apsauga Lietuvoje: tarp reformų ir eksperimentų“. 

Renginyje apie sveikatos reformos kryptis diskutavo valstybinių ir privačių sveikatos įstaigų vadovai iš visos Lietuvos, gydytojų ir pacientų bendruomenės atstovai bei ekspertai, kurie vertino sveikatos politikos įtaką šalies gyventojų gerovei, ekonomikai ir korupcijos lygiui (detalesnės informacijos apie renginio eigą ir dalyvius rasite paspaudę šią nuorodą: Kvietimas į diskusiją).

Seimo vyko diskusija apie Sveikatos reformas Lietuvoje (Ilonos Silenkovos nuotr)

Lietuvos psichiatrų asociacijos Valdybos nariai taip pat išsakė nuomonę dėl kreipimosi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) dėl psichiatrinių ambulatorinių paslaugų aprašo. Kreipimosi esmė  reikalauti atšaukti minėtą aprašą. Su preliminariu pranešimo variantu galite susipažinti paspaudę šią nuorodą: Lietuvos psichiatrų asociacijos prezidento doc. Alvydo Navicko pasisakymas.

Susitikimo metu nutarta siųsti kreipimąsi dėl 2012 m. gruodžio 31 d. įsakymo ,,Dėl psichiatrijos ambulatorinių sveikatos priežiūros paslaugų teikimo reikalavimų aprašo“ atšaukimo į SAM.

 

 

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“