Savižudybių prevencijos diena

2016-09-08

Kasmet rugsėjo 10 d. minima Pasaulinė savižudybių prevencijos diena. Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia miestiečius nelikti abejingus ir prisijungti prie akcijos „Uždek žvakutę Pasaulinei savižudybių prevencijos dienai paminėti“. Akcija vyks šeštadienį 19.30 val. Kauno Rotušės aikštėje.

Savižudybė yra viena rimčiausių visuomenės sveikatos problemų. Nors Lietuvoje savižudybių skaičius mažėja, tačiau pagal nusižudžiusių asmenų skaičių 100 000 gyventojų vis dar lenkiame didžiąją daugumą Europos Sąjungos valstybių. Savižudybių aukos dažnai kamuojamos psichikos sutrikimų, priklausomybių, fizinių arba somatinių sunkumų, kultūrinių ir dvasinių konfliktų.

Per pastaruosius penkerius metus vien Kauno mieste nusižudė 343 žmonės, iš jų 249 vyrai ir 94 moterys. Dar daugiau žmonių yra vienaip ar kitaip paliesti šios temos – dėl artimo asmens savižudybės ar bandymo nusižudyti kenčia ir artimieji. Tačiau reikia nepamiršti, kad nepaisant visų patiriamų sunkumų, savižudybių galima išvengti, tereikia kreiptis pagalbos. Tiek Lietuvoje, tiek ir Kauno mieste ši problema itin aktuali, todėl Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras siekia atkreipti visuomenės dėmesį į savižudybės problemą ir jos mastą, įvairiais būdais skatinant šios problemos suvokimą ir ieškant veiksmingų būdų jos išvengti.

Kauniečiai kviečiami prisijungti prie akcijos „Uždek žvakutę Pasaulinei savižudybių prevencijos dienai paminėti“, kurios metu bus kviečiama uždegti po vieną žvakutę kiekvienam per paskutinius penkerius metus savo noru iš gyvenimo pasitraukusiam kauniečiui. Akcija vyks šeštadienį 19.30 val. Kauno Rotušės aikštėje.

Tapkite mūsų rėmėjais: Paremti

Sekite naujienas: „Facebook“